Проблема не е при мен,а при мареата на брат ми,както и да е,той се състои в следното... Купи колата със оригиналните лети джанти,но при смяна на летите с железни за зимата,откри,че е със много къси болтове и летаците се държаха само на две три навивки на резбата . По препоръка на гумаджията си купи по-дълги болтове и сега сложи летите с въпросните болтове. НО! При трите гуми-но проблемо,четвъртата обаче нещо станало...Сложил оня джантата и взел да завива болтовете...как обаче го е направил идея си нямам,защото първо му счупил декоративното капаче при отварянето,после болтовете не се навили докрай...стърчали със по малко и оня взел да ги напъва с машината,нищо не направил...Казал на малкия,че нямало проблем,да кара така и наивния ми брат повярвал,но като тръгнал,че чувало леко причукване....така два три километра и после спряло,досега не му е чукало повече,но проблема си стои и за мен ИМА такъв-болтовете не са навити докрай,на какво мове да се дължи? Дълги болтове? И защо ако са прекалено дълги,само на едната джанта е проблема? Някакъв споделил на брат ми,че може да са му пробутали конусовидни болтове и затова да е така...Вие как мислите,в болтовете лие проблема или в гумаджията...или и в двете? За пробата,брат ми ще свали двантата и сложи болтовете от летаците на бравото на братовчед ми,да видим как ще е с тях!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблемни болтове на джантите?!...или некадърни гумаджии?
Collapse
X
-
Най-вероятно е имало боклуци (песъчинки, кал и др. ) и при навиването се е съсипала резбата. Сега нека отвие болтовете и с подходящ мечик да "прокара" резбата. Дано стане, защото иначе ще трябва да се пренарязва друга резба и съответно на тази главина ще има различни болтове...дано да мине леко Аз нямам друго логично обяснение...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Re: Проблемни болтове на джантите?!...или некадърни гумаджии
paralesa написа:Дълги болтове?Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Според мен,просто новите болтове са прекалено дълги и са излязли отзад през главината.Когато е тригнал болтовете са се удряли в носача и им се е приплескала резбата.А този който не е могъл да се завие докрай-просто дупката за болта на главината е била точно срещу носачаи се е упрял болта.COUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
-
Това не е заложен във Фиат бъг... Нормално е да са различни болтовете, защото железните джанти са много по-тънки от алуминиевите в основата на болтовете. Това няма нищо общо с колата, а с джантите...както и да е :D Ако болтовете са по-дълги защо това се проявява само при едната главина?И ако да речем тогава наистина е опирал в носача недозавилият се болт, то сега защо не пробвате да го дозатегнете?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
НЕ СЕ ПАНИКЪОСВАИ винаги на летите джанти болтовете са по дълги от тези за желязна джанта и аз се учудихно гумаджията ми каза ходи си купи 4 болта за жигула по 1.6лв и си готов а тези от летите джанти са си само за лети джанти не стават за железни.И се оказа прав има разлика от околло 5 милиметра между болт за лет.джанта от желязна и не ставаСпоко ако не намериш ефтинки болтове максимум по 2 лева на бройка отиди на стругарСИНЯТА СТРЕЛА BRAVO 1.8GTКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
здравейте
здравейте колеги проблема е ясен от какво е,аз сам човека с проблемните болтове.днес ходих при един познат гумаджия и развихме по 1 болт от тея дет са легнали добре и от тея дето не са.оказа се 1 че моята лята джанта 1 е с различен конус от другите 3 джанти малко е но за това не се завива докрай както на другите.та това е моя познат каза че всичко е добре просто заради конуса на джантата е така.инак добре си прилепват болтовете.благодаря на всичкиkara fiat marea wikend
Коментар
-
на мен това обяснение ,като ми го каза по телефона не ми "допадна" ама както и да е...аз се чудя що не вземеш да разбереш какви точно болтове трябват за тая джанта и да купиш 4.... А обяснението за "различната джанта" е някак неправдоподобно...все пак джантите ти са оригиналните марейски,най-вероятно просто е имало преди проблеми с въпросната джанта и са рязали нова резба,затова сега трябва да си намериш подходящите болтове. Довечера ще мина през вкъщи да погледна на място да видим за какво иде речex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар