С какви джанти е по-добре да карам колата си ? 14 инчови, или с 15 инчови ? На 14 инчовите карам със 175/65, а препоръчваният размер е 185/60. На 15 инчовите смятам да карам със 195/50. Смяната ще ми излезе напълно безплатно - мога да взема комплект джанти с все гумите - подарък. Въпросът ми е чисто като размер - 14 или 15 е по-добре?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Джанти - 14" или 15" ?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Ама не разбирам защо да се мятам на 15-ки , имат ли някакво предимство ? Ами например ако бях с 15-ки, а ми "изпаднат" 14-ки, какво щеше да е по-добре да направя?
Коментар
-
Аз карам със 195/55 15 и като се качих на зимните 185/65 14 и ми се стори, че на друга кола се качих - мека возия и никаква стабилност. При по-резки маневри все едно се люшкам на лодка-моторница... Моят съвет е ако ти влизат 195/55 15 да се метнеш на тях, защото има разлика във возията със 195/50 и то осезаема. Но... на какъвто и размер да минеш от тези двата на 15-ки, ще се втвърди возенето спрямо сегашното положение.
Коментар
-
Аз карам с 14-ки железни зимата и с 15-ки алуминиеви лятото. Осезаемата разлика за мен е в управлението. Поради по-ниския профил на гумите при 15-ките, предните колелета реагират мигновено на завъртането на волана (говоря за по-висока скорот от над 60 км/ч.), докато при 14-ките има леко забавяне. Моята логика е, че по-добрия вариант са 15-ки с по-ниския профил. Даже сериозно почвам да се замисля дали за следващата зима да не мина и там на 15-ки. Иначе за красотата спор няма, с по-големи лети джанти си е по-готиноFIAT Bravo GT 1.6/16V
Коментар
-
The-Shadow® написа:Аз карам с 14-ки железни зимата и с 15-ки алуминиеви лятото. Осезаемата разлика за мен е в управлението. Поради по-ниския профил на гумите при 15-ките, предните колелета реагират мигновено на завъртането на волана (говоря за по-висока скорот от над 60 км/ч.), докато при 14-ките има леко забавяне. Моята логика е, че по-добрия вариант са 15-ки с по-ниския профил. Даже сериозно почвам да се замисля дали за следващата зима да не мина и там на 15-ки. Иначе за красотата спор няма, с по-големи лети джанти си е по-готино
Коментар
-
Ето един отговор за разликата в поведението на по-високата и по-ниската гума.: http://www.avtogumi.com/bg/polezno/kombinirane.php
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар