Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

течност за чистачки - разлика м/у зимна и лятна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

течност за чистачки - разлика м/у зимна и лятна?

Каква е разликата между зимната и лятната, освен че зимната не замръзва, защо трябва се налива лятна лятото, каква е причината?Грешен раздел -> ПреместенаДопълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Лятната се води против мушички и подобни ... за да ги разлепва от стъклото, не да ги подминава ... Има и разни други там уж предимства, ама толкова и предимства ...
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Не би трябвало да има особена разлика в състава. Последната, която взех, за зимата се разреждаше в едно съотношение, а за лятото в друго. Лятната не е толкова концентрирана.Всичко си е маркетнигови трикове. Лятото изтъкват, че махат мушичките, а зимата,че не замръзват. Спред нуждите за сезона :D
      преди - TIPO
      сега - VOLVO XC60

Коментар

Лятото се кара с вода и толкоз Водата си върши най-добра работа
        ex.Мареа ТД100

Коментар

Няколко пъти съм взимал лятна и повече не повтарям тази грешка. Течноста беше някаква мазна, както казват колегите сигурно против мушички и стъклото ставаше като мазано с мармалад.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

аз взимам някаква лятна да мирише приятно и е слагам само да ми мирише приятно не виждам разликата лятото за зимата си трябва течночност макар че по евтините замръзват
            Fiat Brava 1.8 ELX 113 HP
            BMW E46 2.0i 150 HP

Коментар

paralesa написа:
              Лятото се кара с вода и толкоз Водата си върши най-добра работа
              Колега а не ти ли се образува варовик по отворите на пръскалките?
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

минерална наливай тогава
                ex.Мареа ТД100

Коментар

В повечето зимни има спирт за горене и това е!
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Всяка вечер жената изхвърля от резервоара на сушилнята няколко литра вода. Чудя се дали да не я ползвам, все пак - дестилирана.

Коментар

При случая, който ви разказах, дето ми се свърши течността за чистачки миналата зима, когато извънредно трябваше да доставя един приятел в Русе, като си купих от Метро-Русе течност, откровено си миришеше на ракия. Докато се прибрах до ВТ, бях приятно замаян. А лятото, от Шел си взех някаква оранжево-розова течност и тъй като до зимата не успях да я свърша, се оказа, че и не замръзва, понеже при големите студове през февруари, успя да се пръсне водопроводът в гаража, но течността си работеше безотказно.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                        При случая, който ви разказах, дето ми се свърши течността за чистачки миналата зима, когато извънредно трябваше да доставя един приятел в Русе, като си купих от Метро-Русе течност, откровено си миришеше на ракия. Докато се прибрах до ВТ, бях приятно замаян. А лятото, от Шел си взех някаква оранжево-розова течност и тъй като до зимата не успях да я свърша, се оказа, че и не замръзва, понеже при големите студове през февруари, успя да се пръсне водопроводът в гаража, но течността си работеше безотказно.
                        И мойта е същата ракия ама яка :D после обяснявай на полицаите :D

Коментар

Аз си правя течноста сам за зимата. Вода 4 литра + към половинка спирт + препарат който нз откаде го измъкна баща ми но е по рядък от веро и течните сапуни и не се пени но мирише силно и приятно и карам. Повече ми мирише на сладък ликьор отколкото на ракия, незамръзва и най важното чисти отлично Лятото карам само вода с малко препарат пак за аромат. С тази варовита вода в Асеновград ми се запуши дясната пръскачка но се сменя с нова (морга или магазин като Аутопарс имат пръскачки независимо дали е с 4 или 3 отворчета).
                          with SGNote & HTC Wildfire 8G
                          FIAT Bravo Club Plovdiv
                          Fiat Bravo 1.4 12v 80hp 9л/100км градско
                          с Анти Гравотационно Устройство (АГУ)

Коментар

Лятото и аз карам с бъркоч. Препарат Frosch (зелената жаба) 1л. + 3л. вода, чисти всичко .

Коментар

никога не съм карал с лятна... не ми трябват тези простотии, едвам изкарвам зимата с тези миризми, въпреки че тази година попаднах на беко от хит ко и съм адски доволен.
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X