В книжката за ръководство на Пунто,заводът препоръчва смяна на 7500км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак за маслото - смяна на 48 000 км?
Collapse
X
-
Ами не на Итал. език е,но пък може да е за нещо друго.Пише нещо мотор оил на 7500км,но не знам за какво точно е.А иначе пак във същата книжка има една притурка на която пише,за Селенията-препоръчителна смяна на 30000км.Предполагам,че и други колеги ги имат тези книжки и могат да погледнат.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Не знам какво толкова чудно има, че се препоръчва по-честа смяна на масло на някои автомобили! Например на Сузуки има ДВГ на които изрично си пише - Смяна на 6 000км. или 6месеца. В хайнеса на Пунто и аз съм виждал тези числа за смяна на 7500км. Но пък те могат да се отнасят за маслата към момента.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
На Алфата го сменям на 10к,но последния път от невнимание бях навъртял над 15к(no problem),карам с Селения ТД макар че препоръчват WR.И все пак съм привърженик на по-честата смяна ,защото колкото повече караме с едно малко ,толкова повече отмиващите му свойства намаляват и по-трудно изпълнява функцията за която е налято.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
В моята книжка (на немски) пише 20 000 км или година и половина за всички мотори - 1.2 8 В, 1.2 16 В, 1.9 jtd, a za 1.9 D- 10 000 km. Ако погледнете по сайтовете на маслата, ще видите че има опция за проверка на подходящо масло за всеки двигател. От лубопитство съм проверявал в сайтовете на Кастрол, Тотал и Шел- пак така пише.Не знам иакво има да се спори. За мен указанията на производителя са меродавни.
Коментар
-
cheruna написа:В моята книжка (на немски) пише 20 000 км или година и половина за всички мотори - 1.2 8 В, 1.2 16 В, 1.9 jtd, a za 1.9 D- 10 000 km. Ако погледнете по сайтовете на маслата, ще видите че има опция за проверка на подходящо масло за всеки двигател. От лубопитство съм проверявал в сайтовете на Кастрол, Тотал и Шел- пак така пише.Не знам иакво има да се спори. За мен указанията на производителя са меродавни.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар