Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак за маслото - смяна на 48 000 км?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В книжката за ръководство на Пунто,заводът препоръчва смяна на 7500км.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

petio4528 написа:
      В книжката за ръководство на Пунто,заводът препоръчва смяна на 7500км.
      Toва може да е верно само ако книжката ти е на български език.

Коментар

Ами не на Итал. език е,но пък може да е за нещо друго.Пише нещо мотор оил на 7500км,но не знам за какво точно е.А иначе пак във същата книжка има една притурка на която пише,за Селенията-препоръчителна смяна на 30000км.Предполагам,че и други колеги ги имат тези книжки и могат да погледнат.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

Коментар

Не знам какво толкова чудно има, че се препоръчва по-честа смяна на масло на някои автомобили! Например на Сузуки има ДВГ на които изрично си пише - Смяна на 6 000км. или 6месеца. В хайнеса на Пунто и аз съм виждал тези числа за смяна на 7500км. Но пък те могат да се отнасят за маслата към момента.
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

На Алфата го сменям на 10к,но последния път от невнимание бях навъртял над 15к(no problem),карам с Селения ТД макар че препоръчват WR.И все пак съм привърженик на по-честата смяна ,защото колкото повече караме с едно малко ,толкова повече отмиващите му свойства намаляват и по-трудно изпълнява функцията за която е налято.
            Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
            I am in love with my cars

Коментар

В моята книжка (на немски) пише 20 000 км или година и половина за всички мотори - 1.2 8 В, 1.2 16 В, 1.9 jtd, a za 1.9 D- 10 000 km. Ако погледнете по сайтовете на маслата, ще видите че има опция за проверка на подходящо масло за всеки двигател. От лубопитство съм проверявал в сайтовете на Кастрол, Тотал и Шел- пак така пише.Не знам иакво има да се спори. За мен указанията на производителя са меродавни.

Коментар

cheruna написа:
                В моята книжка (на немски) пише 20 000 км или година и половина за всички мотори - 1.2 8 В, 1.2 16 В, 1.9 jtd, a za 1.9 D- 10 000 km. Ако погледнете по сайтовете на маслата, ще видите че има опция за проверка на подходящо масло за всеки двигател. От лубопитство съм проверявал в сайтовете на Кастрол, Тотал и Шел- пак така пише.Не знам иакво има да се спори. За мен указанията на производителя са меродавни.
                Да,ама не.Mнооооооого неща пише по книжките,ама няма кой да чете,и ако се излъже да чете не вярва.Вярва на това което му се иска да бъде.Все си е по друго да го смениш маслото на 6-7000 клм,като преди това си турил даже и някоя друга добавка.Ония отатъка да сменят на 20000 клм-тъпите немци с просташките Голфове.Готините шофьори с готините коли ги сменяват на max 7500.

Коментар

Working...
                X