Здравейте колеги,искам да си взема нов акумулатор и попаднах на тази марка от заглавието.Имате ли лични наблюдения за качеството на тези акум.батерии?Ще сбъркам ли ако си взема такъв.Акуто е за Мареата от подписа .Харесах си този модел БЕРГА POWER BLOCK54ам/ч530 стартов ток207*175*190/дължина/широчина/височинаГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за акумулатор BERGA!
Collapse
X
-
Там откъдето си купих EXIDE-а, вече продават само Берга. Като питах - няма ли вече ексайд, човека каза - за какво да продавам ексайд, като мога да продавам Берга? - каквото и да означава това... Иначе вероятно са немски: http://www.berga-batterien.de/
-
ogi28b написа:Там откъдето си купих EXIDE-а, вече продават само Берга. Като питах - няма ли вече ексайд, човека каза - за какво да продавам ексайд, като мога да продавам Берга? - каквото и да означава това... Иначе вероятно са немски: http://www.berga-batterien.de/now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Колега има доста изписано за тези акумулотори и то все хубави ...Ето и още нещо: BERGA Power Block бе избран през 2007г. за победител в теста на 10 автомобилни батерии ...BERGA е 100% дъщерно дружество на VARTA Automotive, част от Johnson Controls ...А разликата в цена при Exide и Berga е 10-15лв. за едни Ah ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
154лв струва този Бош в Практикер с 3 години гаранция: http://www.kirov.net/?cid=708&pid=2498147лв е Берга-та в каталога им, мисля че е само Ca-Ca технология, а Бош-а е силвър.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз преди коледа си взех Exide от Аutozona33. Там предлагат и Berga! Фирмата продава само тези марки и за тях това било избора, аз лично се спрях на Exide заради добрата цена и хубавите мнения тук!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Фиат Браво по - голям акумулатор?
Здравейте,След най - студеният ден за тази зима акумулаторът ми буквално "умря" . Ясно ми е, че няма да изкара дълго и мисля да го сменям. Карам Фиат Браво 1,6 16V и понеже акумулаторът, който ползвах до момента беше с малки размери и съответно малък капацитет сега ми се иска да опитам с по - голям. Не съм сигуен дали обаче може да се сложи такъв. Има нещо като подложка, която е с размерите на сатият акумулатор но ми се струва, че може да се махне и да се постави по - голям. Понеже научих доста неща за Фиатите от този форум сега ви моля за помощ. Кажете има ли възможност да се сложи по - голям и евентуално препоръчайте ми някаква марка. Извинявам се ако Ви карам да се повтаряте но неоткрих подобна тема. Благодаря предварително.
Коментар
-
Re: Фиат Браво по - голям акумулатор?
Stoinyata написа:Здравейте,След най - студеният ден за тази зима акумулаторът ми буквално "умря" . Ясно ми е, че няма да изкара дълго и мисля да го сменям. Карам Фиат Браво 1,6 16V и понеже акумулаторът, който ползвах до момента беше с малки размери и съответно малък капацитет сега ми се иска да опитам с по - голям. Не съм сигуен дали обаче може да се сложи такъв. Има нещо като подложка, която е с размерите на сатият акумулатор но ми се струва, че може да се махне и да се постави по - голям. Понеже научих доста неща за Фиатите от този форум сега ви моля за помощ. Кажете има ли възможност да се сложи по - голям и евентуално препоръчайте ми някаква марка. Извинявам се ако Ви карам да се повтаряте но неоткрих подобна тема. Благодаря предварително.
Коментар
-
От миналата зима съм с такъв и засега всичко е наред! Мoят е Power block модел.http://www.berga-batterien.de/produk...powerblock.phpFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Марчето вече е с Berga START BLOCK 56ah,/480 ампера стартов ток, цена 149 лв + 2 години гаранция!Единственото неудобство е дължината му. Наложи се да преработя тавичката под акумулатора(тая пластмасовата) както и това, че леко опира в металната планка държаща дебитомера. Най -хубавото е, че изчезна досадното присветване на абс и еърбега в момент на запалване! Имаше подобна тема и в нея бях писъл за спада в напрежението и повторния чек!Старият 44 амперов Старт го подарих Зарежда 14 в без консуматори и 13.9 в с включени фарове, климатроник, касетофон и халогени!now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
с моя акумолато е монбат 62 ампера вече 3 години карам с него и сам доста доволен щом запалих на -18 градуса.. обаче се усеща стариа акумолатор искам нов .. и тея акумолатори FIAMI някои ползва ли такъв? щото мога да зема чисто нов и с гаранациа 2-години но някои не са много доволни ..сяка кола на място и на думи много върви но истената е street racing!
Коментар
-
Тази вечер акумулатора се предаде! При опит да запаля всичко изгасваше, няма сили дори да завърти. Сложих го да се зарежда и след 5 минути започна да шушти, което според мен е симптом за мъртва клетка. Това се случи и с предишния акумулатор Искра, закупен от същия човек от който купих и Бергата. С тази разлика, че Бергата е още в гаранция. Да видим утре какво ще измисли продавача и с какво ще почне да ме изкарва виновен. Писна ми да давам пари на вятъра. Акумулатора е минавал на периодични проверки и не е имал ядове със зареждания, консумация и т.н.Ако утре не получа нов акумулатор или не ми върнат парите......не ми се мисли, кво ще става с тоя. Бесен съм, чакам да се съмне и да се срещна с тоя мишок!now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
u_bo
dimmX написа:Тази вечер акумулатора се предаде! При опит да запаля всичко изгасваше, няма сили дори да завърти. Сложих го да се зарежда и след 5 минути започна да шушти, което според мен е симптом за мъртва клетка. Това се случи и с предишния акумулатор Искра, закупен от същия човек от който купих и Бергата. С тази разлика, че Бергата е още в гаранция. Да видим утре какво ще измисли продавача и с какво ще почне да ме изкарва виновен. Писна ми да давам пари на вятъра. Акумулатора е минавал на периодични проверки и не е имал ядове със зареждания, консумация и т.н.Ако утре не получа нов акумулатор или не ми върнат парите......не ми се мисли, кво ще става с тоя. Бесен съм, чакам да се съмне и да се срещна с тоя мишок!
Коментар
-
Лично той го слага в автомобила. Когато му споменах за случая с Искрата думите му бяха" ами толкова изкарват", ако и утре ми каже същото и не признае гаранцията ще ми падне пердето. После ще звънна на представитела за БГ и в краен случай на още едно място.п.с. Преди време брат ми имаше същият случай с мотаене от страна на продавача. В крайна сметка не му дадоха нов но му върнаха парите.now. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар