Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на хидравликата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търсачката написа:
    Смяна хидравлично масло-серво волан
    hit-ko написа:
    Ако искате да смените изцяло хидравличното масло, трябва: 1. Да се извади от резервоарчето маркуча който връща маслото обратно и да се постави в съд около 1л 2. Запалва се мотора, завърта се леко волана, ляво-дясно докато изтече всичкото масло 3. Вече на загасен мотор, се поставя маркуча обратно, налива се новото масло / TUTELA GI/A - около 0.800л/ и се звърта волана в крайно ляво и после в крайно дясно положение за да се обезвъздуши системата 4. После, на работещ мотор се прави същото завъртане на волана в двете крайни положения 5. Ако старото масло е много потъмняло, тази операция се прави още веднъж с ново масло за изчистване на системата!
    Успех през почивните дни!!
    Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
    Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Suppish написа:
      ogi28b написа:
      Търсачка -> "смяна хидравлично масло" -> ".... търсенето даде 54372587123678 резултата..."
      Защо въобще трябваше да го има тоя спам? И мислиш ли, че ако го бях намерил щях да пускам цяла тема, а? Искаш ли PrintScreenSysRq да плясна на всичките 113 страници да видиме дали в първите 40 има нещо?
      Баце, аре другия път да провериш дали пък случайно не ти казвам истина, вместо да се правиш на интересен ?! Ако искаш помощ - гледай какво ти се пише, и го пробвай, а недей да викаш "спам", "спам" , защото ако си беше направил труда да потърсиш с търсачката както трябва, щеше да намериш каквото трябва. Изобщо пък няма да коментирам че това го има дори в ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ. Може би дори не знаеш този раздел къде се намира. Когато човек иска да направи нещо - намира начин. Когато не иска - намира причини. Лека вечер и успех със смяната ЕДИНСТВЕНАТА страница с резултати за търсене на "смяна хидравлично масло". Ако си търсил "как да отглеждаме бонзаи при умерен климат" - естествено че няма да намериш нищо.
      Прикачени файлове

Коментар

Масло хидравлика

Благодаря’ Esper’-а ако долея кьм старото масло(изглежда добре)-има ли проблем-(скоростите си влизат добре-обикновено трансм. масло- Prista на пример(икономията е маика на мизерията и на други неща) :D
        Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Масло хидравлика

Грешката е ’вярна’-питането беше за скоростната кутия за доливането на обикн. трансм. масло .

Коментар

Re: Масло хидравлика

anttonn написа:
            Благодаря’ Esper’-а ако долея кьм старото масло(изглежда добре)-има ли проблем-(скоростите си влизат добре-обикновено трансм. масло- Prista на пример(икономията е маика на мизерията и на други неща) :D
            Не е добре.Не знаеш какво е старото, колко е старо а освен това нито става въпрос за сериозна сума, нито пък ще го смениш втори път на този автомобил Конкретната приста в никакъв случай не е компромис с качеството но както съм написал няма особено значение дали ще е приста или тутела...Спокойно можеш да платиш с над 1,5 пъти по-скъпо масло от реномирана марка за собствено удоволствие.Ама само толкова.Освен това съм те подвел леко точно за пристата - цената е тази +25% нагоре.Тази която съм дал не е тази, на която евентуално ще го намериш в магазин.
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Масло хидравлика

А-колеги,какво ще кажете за маслата и присадките в ’Kaufland’

Коментар

Какви масла? Или питаш по принцип? И за какво ти е добавка?Аз от плод-зеленчук освен краве масло друго не съм купувал но ако има и автомобилни - предполагам може да се ползват
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

По принцип.щото гледам че уж са маркови-маслата де :D

Коментар

Относно какво масло да сложим. Аз си взех Тутела от Стамболийски, към 11лв литъра, даже ми остана от него. Последствията - по-тиха работа на помпата, никакви скърцания и т.н. Много съм доволен. Общо взето слагам на Марейката каквото е препоръчано и тя ми се отблагодарява

Коментар

Atanas71 написа:
                      На рейката развий двата щуцера на тръбите които са с по-голям размер от другите , мисля че бяха с 17 ключ. Повдигаш колата така че предните две колала да са във въздуха. В никакъв случай не пали двигателя ако искаш да не повредиш помпата. При вдигнати предни колела започваш да въртиш волана от крайно до крайно положение. За 5-10 пъти ще излезе почити всичкото масло. Забравих да пиша за ваничка с която да заложиш и събираш маслото но това е разбираемо. Преди процедурата отвори капачката на съда за хид. течност. След като спре да тече масло стягай и наливай новото като превиш същите процедури с въртенето на волана , но и същевремено доливай. Ще дойде един момент когато няма да поема повече масло , тогава ще трябва вече да стартираш двигателя. Задължително трябва да имаш помощник който при стартиране на двигателя да долее веднага масло за да не заработи на сухо помпата което скъсява живота и. Ако има повече масло може да направиш една промивка , и без това от литъра ще ти останат 200-300г.Спокойно можеш да ги използваш за промивка. Успех и запомни не стартирай двигателя при развити щуцери , помпата много бързо ще остане суха а това има пагубен ефект за нея.
                      Здравейте, Изчетох всички теми за смяна на хидравличното масло. Цитата горе ми допада най-много, защото се прави на загасен мотор.Прочетох, че развиването на щуцерите на рейката създават проблеми: капене, разваляне на резбите и т.н.Може ли маркуча идващ от рейката да се откачи от казанчето и да се повтори написаното горе ?На загасен двигател и въртене на волана дали ще излиза течност ?EDIT: Току що погледнах как седят нещата с казанчето. Направо се отказах да махам каквито и да е маркучи.Това, което мисля да направя е следното: Източвам 200 грама масло, наливам 200 ново и карам. и така 10 пъти.Какво мислите ? След тази процедура с 10 доливания биха останали 184 мл. старо масло.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Преди три месеца ми смениха хидравличното масло. Проблема е, че отново взе да потъмнява. Далече е от червения цвят :D Проблема бил в гумени уплътнения на помпата и трябвало да се отвори
                        Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

а на тебе какво ти пука, че потъмнява, ако нямаш проблем не пипай.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Проблем нямам, ама ми е интересно каква е причината за потъмняването :D
                            Кара - Фиат Браво, 1.6, 16V, 103 магарета, метални колектори, 1996г. бензин - газ

Коментар

Working...
                            X