Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на хидравликата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Масло на хидравликата

Може ли някой да ми каже подробно как да си сменя сам маслото на хидравликата, кое по ред да направя (имаше нещо тама с волана и маслото да не се източва цялото) и какво масло да си купя? Цена приблизително? Поздрави!Темата е преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    MB 280 S W108 67' - pickUp
    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

трябва ти канал.източваш маслото,разхабваш възможно най-долната връзка,колата я вдигаш на два крика палиш,завърташ волана в дфете крайни положения(да изтече маслото от помата;стягаш разхлабената връзка и наливаш маслото в казанчето(махаш капачката преди източването(на ръка въртиш гума в нрайни положения бавно и следиш нивото на маслото.накрая палиш и завърташ волана в крайни положения
    фиат мареа 1.6 16v 97г

Коментар

На рейката развий двата щуцера на тръбите които са с по-голям размер от другите , мисля че бяха с 17 ключ. Повдигаш колата така че предните две колала да са във въздуха. В никакъв случай не пали двигателя ако искаш да не повредиш помпата. При вдигнати предни колела започваш да въртиш волана от крайно до крайно положение. За 5-10 пъти ще излезе почити всичкото масло. Забравих да пиша за ваничка с която да заложиш и събираш маслото но това е разбираемо. Преди процедурата отвори капачката на съда за хид. течност. След като спре да тече масло стягай и наливай новото като превиш същите процедури с въртенето на волана , но и същевремено доливай. Ще дойде един момент когато няма да поема повече масло , тогава ще трябва вече да стартираш двигателя. Задължително трябва да имаш помощник който при стартиране на двигателя да долее веднага масло за да не заработи на сухо помпата което скъсява живота и. Ако има повече масло може да направиш една промивка , и без това от литъра ще ти останат 200-300г.Спокойно можеш да ги използваш за промивка. Успех и запомни не стартирай двигателя при развити щуцери , помпата много бързо ще остане суха а това има пагубен ефект за нея.
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Misho Benchev написа:
        трябва ти канал.източваш маслото,разхабваш възможно най-долната връзка,колата я вдигаш на два крика палиш,завърташ волана в дфете крайни положения(да изтече маслото от помата;стягаш разхлабената връзка и наливаш маслото в казанчето(махаш капачката преди източването(на ръка въртиш гума в нрайни положения бавно и следиш нивото на маслото.накрая палиш и завърташ волана в крайни положения
        Сефте чувам да се пали колата при положение, че хидравличната помпа е без масло

Коментар

Shefy написа:
          Misho Benchev написа:
          Да така е,колата не се пали. След като се развие щуцера от долна страна ,трябва последователно да се завърта кормилото в пълно ляво и пълно дясно положение за да може да изтече старото хидравлично масло,на мен лично така ми го източиха и смениха в оторизиран сервиз на фиат. Аз ползвам на texaco, хидравлично масло.
          Уважавам тези,които ме уважават!
          Clube do Marea!

Коментар

Shefy написа:
            Misho Benchev написа:
            ....накрая палиш и завърташ волана в крайни положения
            Като "накрая" колегата има предвид след сглобяването явно! А иначе тази поцедура с хидравличната течност е добре да се повтаря на 2-3 години. Обаче на колите с по-големи мотори ми се струва мисията невъзможна в домашни условия без наличието на канал. Така, че съветът ми е да се прави в сервиз, най-малкото няма да се оклепате! :D
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Търсачка -> "смяна хидравлично масло" -> ".... търсенето даде 54372587123678 резултата..."

Коментар

ogi28b написа:
                Търсачка -> "смяна хидравлично масло" -> ".... търсенето даде 54372587123678 резултата..."
                Защо въобще трябваше да го има тоя спам? И мислиш ли, че ако го бях намерил щях да пускам цяла тема, а? Искаш ли PrintScreenSysRq да плясна на всичките 113 страници да видиме дали в първите 40 има нещо?

Коментар

За хидравликата се слага трансмисионно масло за автоматични скоростни кутии, от гамата на Selenia това е Tutela Gi/A - поне така ми е казвал Христо (hit-ko). Литърът му е 11-12 лв., ако не греша.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Имам 1 л масло за хидравлика на Тутела - неотпечатано. Бях купил няколко литра за промивка, когато сменях, но накрая ми остана 1 л неотворено. Ако искаш, мога да ти го продам на теб.

Коментар

може да слагате темата важна,не е много спамена и е писано накратко и наясно как стаа процедурата.Слагам си я към фаворити на компа и скоро време кат се навия за смена пак ше си я прочета.

Коментар

Масло хидравлика

Здравеите колеги-сигурно е спам ,ама ме интересува-за смяна на хидр. масло на Брава 1,6 16-колко литра-предпочитана марка,-технологията я прочетох.Сьщо и колко масло сьбира скоростната кутия и какьв вискозитет?Благодаря на отговорилите :D
                        Brava 1.6 16+ АГУ(Landi Renzo)

Коментар

Събота или Неделя ще го сменям сигурно, ще направя и снимков материал. Поздрави!

Коментар

Re: Масло хидравлика

anttonn написа:
                            Здравеите колеги-сигурно е спам ,ама ме интересува-за смяна на хидр. масло на Брава 1,6 16-колко литра-предпочитана марка,-технологията я прочетох.Сьщо и колко масло сьбира скоростната кутия и какьв вискозитет?Благодаря на отговорилите :D
                            Според autodata:Хидравлично масло: Dextron II 0,8литра.Трансмисионно масло: 75W90 2 литра.Марката няма никакво значение, важни са спецификациите.Аз примерно ползвам:CASTROL TQ-D за хидравликата - около 12лв/литър.PRISTA ULTRAGEAR за трансмисията - около 16лв/литър.П.С: Трансмисионното на Приста е напълно синтетично. Кастрола си е дървеняк-минерално
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Re: Масло на хидравликата

здравейте

Коментар

Working...
                              X