Здравейте,Казаха ми, че ако подбера големи (по-високи и по-широки) гуми от стандартните на автомобила (Punto S 1997) ще има "по-мека возия". Така или иначе ми предстои закупуване на 4 нови гуми и евентуално нови джанти искам да попитам няколко въпроса:1. Ако горното твърдение е вярно какъв е оптималния размер, който трябва да избера. В момента автомобила е с 155/60/13 мисля, а и по информация, която изрових от нета, това са стандартните гуми за модела. Въпросът ми е кой би бил оптималният вариант на размер, като се има предвид, че нямам хидравлика на волана, а ми казаха, че паралелно с "по-меката возия" работата с волана ставала по тежка с нарастването на размера на гумите.2. Смятам да закупя 4 нови т.нар. универсални гуми, добра идея ли са те?Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за избор на размер гуми
Collapse
X
-
Здравеи колега,от каде го изкара тоя размер гуми 155-60-13?Аз моето Пунто го карам с зимни 155-70-13 и лятни 165-65-14.Какво имаш в предвид унниверсални гуми?Да не би да искаш да кажеш всесезонни.Ако смяташ зимата да караш само в града,можеш да си вземеш нови лятни,но извън него ще ти трябват зимни.Това за всесезонни гуми са само приказки на гумаджиите,такива гуми не съществуват.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
-
Колега когато си сложиш нова гума возията автоматично ще стане много по добра от тази със старите и твърди гуми. Когато слагаш по широка е нормално да я усетиш на волана. А относно изказването на колегата за града и лятната гума.................. ако живееш в град който се намира в планината и зимата вали яко сняг........ какво правим
Коментар
-
Че то е достатъчен един внезапен обилен снеговалеж в който и да е град и започват едни задръствания заради такива с летни гуми. Докато се изчисти в един град независимо кой е им трябват няколко часа след като е СПРЯЛО (не започнало) да вали. Това с всесезонните гуми също е спорен въпрос- но според доста тестове такива има,просто трябва да чете човек. За непретенциозни хора са добър компромис.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Само за информация ти давам стандартните и алтернативните размери за Пунто. Като кликнеш върху размера ти дава и предложения за нови гуми с цени. Успех! http://www.avtogumi.bg/oscommerce/ad...nto/marka/FIAT
Коментар
-
scrolllock написа:Благодаря за инфото колеги. До колкото разбарх мога да рискувам със т.нар. всесезонни гуми само на задните отпред трябват специфични за всеки сезон. Един последен въпрос 175/70/13 удачен размер ли са?Благодаря още веднъж.Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар