Здравейте!Имам един проблем с колата ми Фиат Пунто автоматик 1.3 60 96г. Харчи прекалено много масло.На всеки 1000 км се налага да доливам по 1 литър масло.Нормално ли е това и ако не е каква може да е причината ? Благодаря ви много!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с маслото!
Collapse
X
-
Ами вероятно ще се наложи най-малко гумички на клапани, но при тоя разход на масло сигурно и сегменти ще трябва да смениш, което си е наполовина основен ремонт.Съвет: 1. Смени гумички на клапани, ако на тоя мотор това може да стане без да свалят главата и следователно да е по-тънко. След това виж колко масло гори. Ако е много - смени и сегменти, а като свалиш главата ще се види и бутала как са и др.2. Ако за смяна на гумички трябва да се свали главата - смени и гумички и сегменти, щото да не плащаш два пъти за труд. Нека майсторите огледат и другите му там работи - клапани, бутала и др.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
Re: Проблем с маслото!
jikomir написа:Здравейте!Имам един проблем с колата ми Фиат Пунто автоматик 1.3 60 96г. Харчи прекалено много масло.На всеки 1000 км се налага да доливам по 1 литър масло.Нормално ли е това и ако не е каква може да е причината ? Благодаря ви много!Моля,пишете малко по-грамотно...
Коментар
-
Разхода е прекалено голям и ако е теч определено трябва да се забелязва.Огледай добре под колата, ако не забележиш нищо спри на наклон и пак огледай под нея.Под "прекалено голям" имам предвид поне 10 пъти над това, което може да се приеме за нормален разход...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар