колеги видях днес,че има евтини гуми някой купувал ли е от тях и какво ви е мнението ?Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гумите в ""Метро''
Collapse
X
-
В метро Бургас продаваните Корморан бяха Румънски.Ако си намислил да купуваш от Метро забрави да си на далавера.За моя размер 185/60/14 ги проверявах в Метро бяха на 67лв без монтаж.В центрове за гуми Диана бяха на 57лева с монтажа.От подписа ти разбирам че си от София,Люлин.Ето ти адресите на центрове за гуми Диана,има и в Люлин.Ако си се спрял на тази марка там ще ги намериш на най-добра цена с монтаж.http://www.diana-ltd.com/Contacts.html
Коментар
-
всеки сам си избира гумите,на мен ми писна от "разбирачи" тия ставали ония не и т.н. За корморан чух какво ли не,голямо плюене и то предимно знаете ли от кого? От гумаджии ,който не предлагат гуми на подобни цени Не знам дали ми схващате мисълта...затова ще дам пример...купих си корморан от Метро и отидох при един да ми ги монтира...Оня ги глееда,чупи нещо пръсти,сумти и ми вика ,че ще ми сложел,но дано съм нямал ядове с тях...питам защо и той една причина сносна не ми даде,за да лоши гумите.Плямпа си нещо под носа,така бил чувал от клиенти,и затова спрял да ги продава,ала бала...Аз му казах така,купил съм ги за 67,ако ми предложи гума на цена 70лв със монтажа ще се замисля...той взе нещо да гледа и мисли,ами нямал,имал дебици на 85...Е да не ми казва,че дебицата са кой знае колко по-стока от Корморан. И накрая 15 кинта разлика,ами извинявам се,но не може така. Ако някой има нещо против някоя конкретна гума,нека си каже конкретни доводи,а не-аз така съм чувал....еди кой си имал и не бил доволен. Като един мой колега,не бил доволен от корморан...ама не мисли фактите- Аз съм с дизелова мареа с предно предаване,а той е бензинов-газифициран мерцедес със задно. На мен предницата ми тежи и имам висока тяга в ниски обороти-на него задницата му играе хоро ако не е натоварена стабилно и в ниските обороти има по-нисък въртящ момент и по-малко сила. Всяка кола си е индивидуална,всеки шофьор е различен и при различните комбинации се получават различни резултати. Не споря,че евтиното е по-качествено,но да се казва,че е пълен боклук,само защото някой е минал по-т ънко...е няма как да стане. Аз нямам възможностите ви да си купя примерно фулди на заводски цени или да ползвам еди какви си отстъпки... Аз си купувам всичко на цена за краен потребител,не мога да мина тънко като някои от вас и не мога да си позволя скъпи гуми или каквото и да било друго,защото и без друго средствата ми едва стигат. Затова моля ако някой ще плюе някоя марка гуми нека е опитвал такива и отбелязва фактите каквито са Ако не ги е ползвал,да не говори само излишноАз в момента съм ползвал корморана само на мокроо време и съм доволен,няма аквапланинг,няма приплъзване ,колата спира далеч по-добре отколкото с летните и гги няма вибрациите отпреди във волана...тъй,че аз не мога да кажа лошо за корморан!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Вече втора година карам с Кормуран и нямам никакви проблеми,макар мойте да са Чешки.Можеби доста от колегите не знаят но Корморан се произвежда дори в Англия.И преди всичко по добре да караш с най лошата зимно гума от колкото с лятни,аз лично ако можех да си го позволя щях да карам Нокиян,Гиславед или Гуудрич.Но не мога и за това си карам кормурана.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Тази година гумите се делят на Корморан и ... всички останали По цена.По-хубавите марки гуми вече са само 10-20 лв. по-скъпи от например Дебица или Ласа, но Корморана "избива рибата" спочти двойно по-ниски цениКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Значи моя опит: На жигулата - Barum Polaris - много доволна и бюджетна гума беше преди време, ядове с нея няма. На аудито 195/65/15 карахме с втора ръка Goodyear Ultra Grip 6 - добра гума беше, въпреки че беше на 2-3 сезона сигурно. Сменихме ги с Марангони някакви, чисто нови - държаха се с една идея по-добре от старите Goodyear. Мога със сигурност да кажа, че Бравото с Kleber (модела забравих) с ДОТ 4307 се държи много по-добре от аудито, чиито Марангони са с година по-нови. Според мен на евтините гуми каучука по-бързо си губи качествата. Все пак мисля, че по добре да караш 4 нови гуми за по 70 лв., отколкото да вземеш на старо Goodyear или други от класа им за поне по 50 лв. и то на поне 2 сезона. Зависи и как се съхраняват. Ама най-важното е да се кара по-внимателно и премерено, щото каквато и гума да сложиш на леда е все тая.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
simeon3000 написа:Тази година гумите се делят на Корморан и ... всички останали По цена.По-хубавите марки гуми вече са само 10-20 лв. по-скъпи от например Дебица или Ласа, но Корморана "избива рибата" спочти двойно по-ниски цениex.Мареа ТД100
Коментар
-
kosta84bg написа:Според мен на евтините гуми каучука по-бързо си губи качествата. Все пак мисля, че по добре да караш 4 нови гуми за по 70 лв., отколкото да вземеш на старо Goodyear или други от класа им за поне по 50 лв. и то на поне 2 сезона. Зависи и как се съхраняват. Ама най-важното е да се кара по-внимателно и премерено, щото каквато и гума да сложиш на леда е все тая.Lancia Kappa 2.4JTD
Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.
Коментар
-
Naidenov написа:kosta84bg написа:Според мен на евтините гуми каучука по-бързо си губи качествата. Все пак мисля, че по добре да караш 4 нови гуми за по 70 лв., отколкото да вземеш на старо Goodyear или други от класа им за поне по 50 лв. и то на поне 2 сезона. Зависи и как се съхраняват. Ама най-важното е да се кара по-внимателно и премерено, щото каквато и гума да сложиш на леда е все тая.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар