Привет колеги! Гледам напоследак , че маслото на сервото ми в малката кутийка е малко под минимума.Попитах тук таме хора които не разбират много и ми казаха, че е по добре да го сменя цялото защото ако доливам не се знае какво е старото за да долея ново такова.В този смисъл има ли някакъв начин да избегна смяната на цялото масло за серво на волана или мога да се размина с някакво масло което да си долея малко.Благодаря на всички предварително!Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво Масло за Серво на волан ?
Collapse
X
-
Има начин, купуваш си една бутилка масло за автоматични скоростни кути на него пише ATF маслото вътре е червено и е много рядко, долеи си спокоино. Твоето вътре е същото освен ако някои някога не е налял каквото е имал под ръка, ама и така да е пак нищо му няма , няма да се пресече ако това те притеснява.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Има начин, купуваш си една бутилка масло за автоматични скоростни кути на него пише ATF маслото вътре е червено и е много рядко, долеи си спокоино. Твоето вътре е същото освен ако някои някога не е налял каквото е имал под ръка, ама и така да е пак нищо му няма , няма да се пресече ако това те притеснява.предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа
Коментар
-
Цената на обикновения ATF достатъчно ниска - да кажем не повече от 15лв за литър.Или другото му име е Dextron.И ако не ме лъже паметта 1 литър е достатъчен за да подмениш маслото в цялата система.Имаше теми за цялостно източване през рейката.Но дори за източиш с маркуч или шприц казанчено пак е от полза.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
alvanovo написа:аз си купих 0,2 литра наливно Приста от един сервиза за смяна на масла и гумилитъра струва към 9 лв, аз дадох 1,8 лвдолях си 30-40 гр и ми останапредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
-
Аз не мисля, че и пристата е проблем за сервото но наистина съм малко резервиран към наливния вариант.Ама с тези 200гр и мен ме озадачи колегата - егаси, все едно говорим за масло от 50лв/литър че да си струва такова мерене Иначе Castrol TQ-D например, каквото ще ти свърши работа е 14лв/литър.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Tutela GIA - около 10-13 лв е опаковката - литър!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Forsaken написа:Аз ли нещо не разбирам, или за сервото се използва хидравлична течност? Нещо не ми се връзва масло за скоростна кутия с хидравлична течност! Я някой да влезе в час! :DСлавчо, ти ли ги плъзна по наклона бре? :D :D :Dпредишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
Коментар
-
Esper написа:Почти всички са слушали в час. Почти... Говорим си тук за хидравлично масло, каквото използват всички автоматични скоростни кутии и между другото почти всички ръчни скоростни кутии на Мерцедес.Връзва се и още как.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар