Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за зимни гуми! Да започне дискусията!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: ...

karloson написа:
    Аз сложих Gislaved Euro Frost 3 - доволен съм от тях! И на сняг, и на мокър асфалт се държат добре. Излязоха ми по 80лв бройката от Агрина (дистрибутори или нещо такова в Плевен на Маргел)...
    3-ти зимен сезон ще карам с такива. За сега съм много доволен. Не съм закъсвал никъде, а много обичам да карам на сняг.Сега взехме на приятелката ми на Аудито Мишелин Алпин А3 с дот 2006 година със много грайфер. Спаарих ги за 245лв 4-те. До сега не съм карал зимата със скъпият клас гуми и ми е интересно как ще се държат.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

И аз днес смених гумите. Джиславедите ще са за 3-та зима и са си все така мекички, както ги купих.Само за пробата качих демонтираните летни пирелита на баланса и какво мислите - за цяло лято каране и 4-те ми отчетоха 0-0 (Всъщност лятото да се счита от края на март до сега)

Коментар

Разочаровам съм от MicheliнAlpin A3 (ДОТ 3Х09, Испански). Пързаля се много. Колата нито спира, нито тръгва както трябва. Иначе на сухо и мокро са супер и не са шумни, ама...Миналата година с Firestone Winterhawk 1 бях като закован за пътя. Обаче явно, че са доста поизпечени вече и не държат задницата.
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Аз съм с Pirelli Winter Sottozero i Goodyear Ultra Grip 7 малко са шумни но са уникално устойчеви гуми...
          FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!

Коментар

Geraka написа:
            karloson написа:
            Аз сложих Gislaved Euro Frost 3 - доволен съм от тях! И на сняг, и на мокър асфалт се държат добре. Излязоха ми по 80лв бройката от Агрина (дистрибутори или нещо такова в Плевен на Маргел)...
            3-ти зимен сезон ще карам с такива. За сега съм много доволен. Не съм закъсвал никъде, а много обичам да карам на сняг.Сега взехме на приятелката ми на Аудито Мишелин Алпин А3 с дот 2006 година със много грайфер. Спаарих ги за 245лв 4-те. До сега не съм карал зимата със скъпият клас гуми и ми е интересно как ще се държат.
            Днеска да се похваля, че закъсах с Фиат още на първият сняг. Беше на доста голям баир и лед от долу. ЕДно такси спря преди мен и не можа да тръгне. След като го избутахе се наложи и мене да бутат Като цяло май ще им е последн сезон на Gislaved-те.Още не съм пробвал Аудито Мишелин-те, ама мисля сслед малко и това да стане
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
              Още не съм пробвал Аудито Мишелин-те, ама мисля сслед малко и това да стане
              Пиши тогава как ти се струват!
              Space Star 1.9 DID

Коментар

На капа-та сме трети сезон с Michelin Primacy Alpin 3 и сме много доволни с брат ми от поведението им във всякакви условия! Само 2 пъти се налага да използваме течни вериги, единия път нарочно се окопахме за да пробваме тези течни вериги, а втория снега беше мокър и като се настъпи ставаше пързалка
                Lancia Kappa 2.4JTD
                Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Roko написа:
                  Geraka написа:
                  Ами колега сега преди малко ги пробвах. Нарочно унсаях колата и спирах на баир. Няма никакви проблеми. Доста добре се държи. Обаче колата е с ESP и ASR, които малко или много помагат в тези обстоятелства. Днес ще я карам извънградско и ще видя с по-голяма скорост как е. Иначе на мокро и сухо са супер.

Коментар

Аз втора зима карам с Tiger отпред и с регенерирани отзад и съм много доволен. Наистина са шумни, но пък за 2 зими в Студентски нямам оплаквания
                    FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
                    FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now

Коментар

Geraka написа:
                      Roko написа:
                      Geraka написа:
                      Ами колега сега преди малко ги пробвах. Нарочно унсаях колата и спирах на баир. Няма никакви проблеми. Доста добре се държи. Обаче колата е с ESP и ASR, които малко или много помагат в тези обстоятелства. Днес ще я карам извънградско и ще видя с по-голяма скорост как е. Иначе на мокро и сухо са супер.
                      Определено системите помагат и то много. Пустото Берлинго хем е 2005-та г., а няма ни АБС, ни еърбег. Но дори и без АБС, миналата година бях като закован за снега с Файърстоун-а и старите Мишелинки.
                      Space Star 1.9 DID

Коментар

На либрата сложих БФгудрич и засега съм много доволен. Държат се страшно много добре и щом при вкарване в гаража я вкарвам без никакво приплъзване направо са супер. Спирам напряко на улицата, задните гуми са ми подпрели на тротоара и с тръгване от място е вътре :D

Коментар

Колегата БФГудрича ги хвърли на половин сезон. Не знам какъв точно модел бяха, но на 3 месеца всички бяха с балони от дупки, сега 3-та година е с Дебица без грам балон.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                            Колегата БФГудрича ги хвърли на половин сезон. Не знам какъв точно модел бяха, но на 3 месеца всички бяха с балони от дупки, сега 3-та година е с Дебица без грам балон.
                            Попаднал е на дефектни или лоша партида. Аз също съм с БФГудрич. Тази зима ще ми е четвъртата с тях - като нови са, каучукът е все така еластичен, грайферите са си грапави. Даже вчера ги изпробвах в тежки условия по селата между Павликени и Полски Тръмбеш, където нямаше разлика, дали ще караш през нивата или по пътя - еднакво изглеждаха и двете места :D Стояха здраво на пътя и не съм усетил поднасяне. Пред мен наблюдавах един Санта Фе - явно беше с летни гуми, защото го даваше с леко балетна стъпка, като на финала на Денсинг Старс.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

С 4 броя Lassa Snoways Era ринах досата добре извънградско,добре че ги сложих на време
                              Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
                              Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

spark написа:
                                Това не значи, че гумата е боклук :D Тигъра също от дупка прави балон защото е много мека, но пък затова дерат яко. Ако яздиш бордюри и всякакви изкопи................ е нормално и желязна гума да изкривиш. Като направя балон си викам КАТ или застрахователя да види и да ми плати гумата.

Коментар

Working...
                                X