Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за зимни гуми! Да започне дискусията!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    krasio_79bs написа:
    Дойде и моя час да се похваля със зимни гуми.След близо месец чудене кои да са и след 15 дена чакане да ги доставят вече съм собственик на 4бр. Fulda KRISTALL MONTERO 3. Днес сутринта ги монтирах и съм в готовност за зимни условия на пътя.Струваха ми 404 лева с монтаж и баланс.Ето и снимки на хубавиците.ПП,Сигурно ще се намери някой който да се чуди каква е тая червена точка на гумата.Ето и инфо за точките:
    Какво означават цветните точки, които са отвън на гумата?Червена - Трябва да съвпада с отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.Бяла - Трябва да бъде на 180 градуса от отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.Жълта - Използва се при железните джанти. Трябва да съвпада с вентила.
    Пожелавам ти тази зима много сняг за да изпиташ удоволствието от хубавата гума.Всичко опира до клиренса на автомобила ,а с този от 130 мм при Мареа сме за никъде.
    Мерси за пожеланието :D За сега няма място дето да не ме е закарала.Лятото бяхме на язовир Ясна поляна,повече от 5 километра черен път със зверски коловози и никъде не опря милата.Ама снега си е друго като направи една преспичка и си до там.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

бравос за гумите , кефят като шарка и качествата им нали и хвалят професорите там от тестовете и прочие :D
      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

SilenceR написа:
        бравос за гумите , кефят като шарка и качествата им нали и хвалят професорите там от тестовете и прочие :D
        За сега имам наблюдения само за шума.Всички знаем че зимните гуми са значително по шумни от летните.Не намерих никаква разлика с летните ми Вредщайн.При ниска и при висока(няма да казвам с колко ги тествах да не ме подкарат) скорост се държат еднакво тихо.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

При мене пък зимните са ми доста по-тихи и комфортни от летните.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

аз сега се кефя на возията и сначителното по-добро спиране.предишните динени кори направо бяха ужас.... някой като забие спирачки пред мен и аз също и чак свирят. и само ме гледат страшно в огледалата Краси кажи де с колко кара
            Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

SilenceR написа:
              аз сега се кефя на возията и сначителното по-добро спиране.предишните динени кори направо бяха ужас.... някой като забие спирачки пред мен и аз също и чак свирят. и само ме гледат страшно в огледалата Краси кажи де с колко кара
              Ейй,провокатор такъв.Ти ся ко искаш?Да ме накажат с мъмрене пред форума ли. Няма да кажа пък.Ще си мълча като партизанин на разпит
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

от вчера с 4 чисто нови KLEBER KRISALP HP2 185/65/14 92лв. бр. закупени от `ДИЯНА` 4-ти километър Пловдив

Коментар

krasio_79bs написа:
                  За сега имам наблюдения само за шума.Всички знаем че зимните гуми са значително по шумни от летните.Не намерих никаква разлика с летните ми Вредщайн.При ниска и при висока(няма да казвам с колко ги тествах да не ме подкарат) скорост се държат еднакво тихо.
                  Тия Фулди по ADAC ги дават особенно препоръчителни и мисля, че са на второ място в теста за зимни гуми от тази година. Търсихме такива за брат ми, но не успяхме да намерим на сносна цена и за това минахме на варианта с Барумите.Айде честито. Много добър избор.
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Да ви питам за съвет,аз си сложих Lassa snoways Era отпред,и ми ги бяха напомпали на 2,6 bar(дано няма правописна грешка).А по принцип знам че е препоръчително на 2-2,1-2,2,порових се в интернет и неможах да намеря как дават да са напомпани гумите на пунтото по книжка,а и на капака на резервоара нямам таблица със стойностите както имам на Ароса-та.Така че моля ви се кажете ми ако знаете,и как е по добре да се кара зимата?
                    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
                    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

Provider написа:
                      Да ви питам за съвет,аз си сложих Lassa snoways Era отпред,и ми ги бяха напомпали на 2,6 bar(дано няма правописна грешка).А по принцип знам че е препоръчително на 2-2,1-2,2,порових се в интернет и неможах да намеря как дават да са напомпани гумите на пунтото по книжка,а и на капака на резервоара нямам таблица със стойностите както имам на Ароса-та.Така че моля ви се кажете ми ако знаете,и как е по добре да се кара зимата?
                      2.1 - 2.2 максимум.

Коментар

Geraka написа:
                        Тия Фулди по ADAC ги дават особенно препоръчителни и мисля, че са на второ място в теста за зимни гуми от тази година. Търсихме такива за брат ми, но не успяхме да намерим на сносна цена и за това минахме на варианта с Барумите.Айде честито. Много добър избор.
                        Ето я таблицата с резултатите от тестовете на ADAC за 2009.
                        Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                        Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                        Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                        Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Как са си направили майтап с клебера! Лепило Krisalp HP2

Коментар

///// написа:
                            Изпревари ме тъкмо мислех да го пускам.Преводача нещо му е дошло много виното.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                              ///// написа:
                              Изпревари ме тъкмо мислех да го пускам.Преводача нещо му е дошло много виното.

Коментар

...

Аз сложих Gislaved Euro Frost 3 - доволен съм от тях! И на сняг, и на мокър асфалт се държат добре. Излязоха ми по 80лв бройката от Агрина (дистрибутори или нещо такова в Плевен на Маргел)...
                                Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                                Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Working...
                                X