Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за зимни гуми! Да започне дискусията!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Roko написа:
    bili написа:
    Ми Що така, земи си ДЕБИЦА :D Даваш им цените, пък си си сложил Michelin Alpin и Firestone... Май нещо си се объркал
    Ако прочетеш мненията по-назад в темата, ще разбереш защо съм дал цените на Дебица.Иначе, да бих си сложил Дебица на личния автомобил. На служебния му трябват доста по-яки гуми, защото 30 000 км за един сезон ще разкатаят фамилията на Дебицата.
    Благодаря ти за отговора!Това беше шегичка :D

Коментар

След като в Метро нямаше Корморан,вече типото е с 4 нови зимни гуми TIGAR !
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Айде и аз да се похваля.Днес ми се обадиха от Фулда Бургас да ме известят че са ми пристигнали гумите.В понеделник в 8:30 часа трябва да съм пред сервиза за монтаж.Снимков материал ще има в понеделник.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

и аз утре ще ходя да купувам , все още не се знае какво , ще пиша по нататъка да се похваля и аз евентуално
          Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

SilenceR написа:
            и аз утре ще ходя да купувам , все още не се знае какво , ще пиша по нататъка да се похваля и аз евентуално
            Вие в Търново сте се наговорили нещо ама не казвате какво.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Винаги си трябват и вериги- зимните гуми са за нормално почистени пътища и на равното, но при сняг и баир- забравете за само с гуми без вериги, повечето качества на зимните гуми са прехвалени круши, а когато няма сняг- на черен асфалт са даже трагични в сравнение със всесезонните, а при асфалт и над 5градуса даже и от летните.Решението- едни вериги в багажника за всеки случай.
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                Винаги си трябват и вериги- зимните гуми са за нормално почистени пътища и на равното, но при сняг и баир- забравете за само с гуми без вериги, повечето качества на зимните гуми са прехвалени круши, а когато няма сняг- на черен асфалт са даже трагични в сравнение със всесезонните, а при асфалт и над 5градуса даже и от летните.Решението- едни вериги в багажника за всеки случай.
                Веригите са задължителни Зимата, особено в планината!От моя скромен опит, обаче мога да посъветвам колегите, които не са карали с нова маркова зимна гума, да пробват, защото тогава почти не се налага поставянето на вериги, особено първата и втората година. Под маркова гума имам предвид, препоръчаните гуми примерно в ADAC или пък в други тестове, разликата не е голяма. А колкото до гумите масово купувани в България: DEBICA, KORMORAN, LASA, ТИГЪР и т.н. т.е. евтините гуми, не са лоши когато са нови, но просто са много по-ниско качество....Който се интересува, може да намери достатъчно инфо в НЕТ-а...

Коментар

В Петък купих на брат ми 4-ри зимни Барум Поларис2 185/60/14 за 71лв бройката. Гледах ги по ADAC от миналата година ги дават препоръчителни. Някой има ли впечетления от тях?
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

bili написа:
                    КИМИ написа:
                    Веригите са задължителни Зимата, особено в планината!От моя скромен опит, обаче мога да посъветвам колегите, които не са карали с нова маркова зимна гума, да пробват, защото тогава почти не се налага поставянето на вериги, особено първата и втората година. Под маркова гума имам предвид, препоръчаните гуми примерно в ADAC или пък в други тестове, разликата не е голяма. А колкото до гумите масово купувани в България: DEBICA, KORMORAN, LASA, ТИГЪР и т.н. т.е. евтините гуми, не са лоши когато са нови, но просто са много по-ниско качество....Който се интересува, може да намери достатъчно инфо в НЕТ-а...
                    Веригите винаги в багажника.Ето снимка направена преди час как щях да остана между Шипка и Бузлуджа.
                    Прикачени файлове
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Именно поради причината че веригите ми не могат да се закопчаят на 185/65/14 а стават за размер 185/60/14 ми се наложи да почакам за доставка на гуми.Какви ли не опити направиха в сервиза да ме убедят да си сложа гуми на 65.Веригите също е добре да са качествени, а не да са от братски Китай.Аз съм се австрийските "PEWAG"
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                        Именно поради причината че веригите ми не могат да се закопчаят на 185/65/14 а стават за размер 185/60/14 ми се наложи да почакам за доставка на гуми.Какви ли не опити направиха в сервиза да ме убедят да си сложа гуми на 65.Веригите също е добре да са качествени, а не да са от братски Китай.Аз съм се австрийските "PEWAG"
                        колко пари ги плати веригите, аз съм с китайски и се късат много лесно, иначе други пробелми няма :D
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

от днес с нови сава отпред , дот 3709 за 82 лв броя.175-70-14.отзад ще карам с дебица навигатор ..... пак същия размер.мисля че цената на савата е повече от доволна. :D а тия вериги верно колко парички струват
                          Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

SilenceR написа:
                            от днес с нови сава отпред , дот 3709 за 82 лв броя.175-70-14.отзад ще карам с дебица навигатор ..... пак същия размер.мисля че цената на савата е повече от доволна. :D а тия вериги верно колко парички струват
                            Айде честити ти гуми.Не помня точната цена защото са купувани преди 4-5 години.Върти ми се нещо около 60 лева.Хубавото при тях е че стават за няколко размера 13/14/и 15 цола на гумите.Има си таблица с размерите на тях,в момента не са ми под ръка да ги проверя точно.Качествена работа са,няма да забравя като има правих сухите тренировки с един приятел.Отварям ги аз пред него,ама то вътре един голям найлонов комикс с един котарак как се монтират,едни ръкавици сложили дълги до раменете да не се изцапаш. Европейска работа.Неговите бяха едни китайки за 20 лева от Метро,на първото слагане се скъсаха.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

SilenceR написа:
                              от днес с нови сава отпред , дот 3709 за 82 лв броя.175-70-14.отзад ще карам с дебица навигатор ..... пак същия размер.мисля че цената на савата е повече от доволна. :D
                              2 х Sava Eskimo S3 дот 09 по 65 лв размер 165/70/13 Правихме си компания със SilenceR и coolboby на гумаджийницата (под Спортна зала) :P 2 х Nokian W на около 2000 км пак 165/70/13 - още не са сложени , но миналата зима бях доволен от тях . Сега бяха по 78 лв на гумаджийницата ----------------------Преди това ходихме с колегите до Марктрейд и гумаджията предлагаше Кумхо дот 07 . Уж на 2 години гума нищо и нямало , имала била 9 години срок , пътувала била 6-7 месеца от Корея (сигурно е имало и малки корейчета емигранти скрити в гумите ) , 13" вече не се произвеждали , като почна да ги върти едни :D Та кажете си мнението
                              vin_d написа:
                              колеги предлагат ми едни зимни ЛАСА като цяло как са таз марка гуми,размера 185/60/15 за кромата.
                              От познати таксиджии знам , че доста от тях карат с Ласа , а все пак те въртят постоянно и по всяко време
                              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

В МЕТРО имаше Барум Поларис 2, 185/65/14 бяха по 68лв - ДОТ 4009, пресни пресни и шарката беше готина. Доста им се позачудих, но ще изкарам и тая зима с 15-ките... Дали не са регенерат? Изобщо по какво се познава регенерата ако не пише никъде???
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X