Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за зимни гуми! Да започне дискусията!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    spark написа:
    Така че в Бургас, до последно с летните.
    Той снегът и да го има ще е няколко дни до седмица, така че за тази зима съм планирал да си взема един комплект хубави, чисто нови ЛЕТНИ гуми
    После да няма играчка-плачка с тия летни гуми зимата
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

gamma написа:
      spark написа:
      Така че в Бургас, до последно с летните.
      Той снегът и да го има ще е няколко дни до седмица, така че за тази зима съм планирал да си взема един комплект хубави, чисто нови ЛЕТНИ гуми
      Като ви се наложи да се провирате на някой проход между закъсали автомобили зимата и никой да не може да ви помогне тогава ще оцените гумите за сняг.И двата ми автомобила са обурдвани с гуми за сняг и джанти за тях.Тази година сигурно ще се разделя със първата двойка Корморан сноупро защото са купувани 2006 и вече смятам ,че има е време да се подменят.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        Като ви се наложи да се провирате на някой проход между закъсали автомобили зимата и никой да не може да ви помогне тогава ще оцените гумите за сняг.
        Тогава да, но съгласи се, че при бургаският климат няма смисъл. От както имам колата (2 год.) само веднъж ми се наложи да пътувам на по-дълъг път зимата. Хвана ме снегът на Карандила, но слезнахме без проблеми, защото бях с вериги. Не отричам качествата на зимната гума, но както казах тук сняг има най-много седмица и не ми е рентабилно. Има много теми за предимствата на лятната гума през зимата (когато няма сняг), така че нека не го обръщаме в спор.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Така е, но затова си имам два комплекта джанти със зимни и летни гумета, както и вериги за сняг. Ако ще ходя някъде извън града по-надалеч - слагам 14"-ките зимни и те така Но цяла зима на мокрото тука да карам с зимни гуми - не мерси. За нови зимни съм се насочил към Vredenstein Snowtrac 2, тука бяха по около 100лв 14-ката и ми хареса, че имат леки каналчета, а не са ми като алпинките само шарка. За зимата в нашия район идеални.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Бре,както е тръгнала темата ще ме разубедите да си купувам зимни гуми.С летни Вредщайн съм,но съм си харесал едни Сава Ескимо 3 за около 85лв. бройката.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Миналата зима бях с ВИКИНГ 195/65/15, качени върху стоманени джанти. Имах удоволствието да ги пробвам на сняг. Страхотна гума. На лед не държи.
              ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

аз се колебая между сава ескимо или да заложа на кумхо става на дума за 175/65 или на 70 на 14-какак мислите , кажете мнение , цената е горе доло една и съща .
                Прикачени файлове
                Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Сегашните ми зимни за Кумхо, точно тези от снимката 185/60/14. Никакви забележки! Но са купувани 2004-та и смятам, че ако ги сложа и тази зима ще си е гавра... Миналата зима имах чуството, че вече не са толкова стабилни...

Коментар

T_SHOW написа:
                    Миналата зима бях с ВИКИНГ 195/65/15, качини върху стоманени джанти. Имах удоволствието да ги пробвам на сняг. Страхотна гума. На лед не държи.
                    Колега аз още не съм виждал и ползвал,пък и чувал за гума която държи на лед.(за гума без шипове говорим)
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

Е все пак има голяма разлика на лед с летни и зимни гуми, все пак не е приятно и в двата случая но бих предпочел да съм подготвен.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

абе който си седи само в града няма проблем да кара с летни- изпробвано многократно. снега в града не се задържа, големите улици са винаги чисти, основно от потока коли де, не от чистене, но който знае, че ще му се наложи дори 1 път извънградско да слага зимните, защото при кофти време най-малкото, което ще го притесни са 100 лв дадени за зимни гуми. като почнат да затварят пътища, да обявяват бедствено положение и т.н. най-малката ми грижа са били дадените пари за зимни гуми
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                          абе който си седи само в града няма проблем да кара с летни- изпробвано многократно. снега в града не се задържа, големите улици са винаги чисти, основно от потока коли де, не от чистене,
                          Определено не важи за Велико Търново,Плевен може и други градове.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

мда особено за Търново , с тези баири и надолнища.откъде и да го погледнеш си прецакан.а и не стига че са ни тесни улиците като не се чисти или се натрупа отстрани покрай бордюрите сняг и лед и просто става невъзможно за паркиране(или пък да си изкараш колата)
                            Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

За Белене също не важи това правило!Тук снегопочистването е на ниво 17-ти век! По време на снеговалеж не се чистят улиците. Снегопочистващата техника излиза чак на следвашият ден (ако въобще излезе). До тогава с колите сме стъпкали всички улици, а снега се превръща в няколко санитиметра як лед! Най-често снегопочистващата техника представлява стар руски трактор, влачещ гребло отзад, с което гребло само заглажда леда. Този лед се задържа с дни и седмици, а шофирането е забавно... Тротоарите не се почистват от общината, пешеходците са по шосето... Опесъчаването става със стара ГАЗ-ка и 2-ма от временната заетост, които разпръскват пясъка от ремаркето на ГАЗ-ката с лопати...

Коментар

бре ще взема да се замисля за по-тясна гума летните ми са със размер 185/60/14,но ако има вариант да сложа по-тесни примерно 175 ще е доволно ...и цената по-ниска и гумата по тясна и по-добре копае зимата... как мислите мога ли да сложа по-тясна гума?
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X