Здравейте,Колата е Fiat Linea, нова, купена на лизинг тази година. Има всички застраховки. Спуках лява предна гума. Занесох гумата на вулканизатор, прегледаха я и казаха, че вътрешният слой е изхабен и гумата не става за употреба. Възможно ли е застрахователят да изплати гумата. Въпросът ми е, ако някой е минал по този път разбира се, как да процедирам. Дали първо да се отнеса към лизинговата фирма или направо към застрахователя?Ако аз трябва да купувам гумата, каква е евентуалната цена?Благодаря Ви предварително за отговорите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за гума на Fiat Linea
Collapse
X
-
Re: Въпрос за гума на Fiat Linea
dvg1 написа:Здравейте,Колата е Fiat Linea, нова, купена на лизинг тази година. Има всички застраховки. Спуках лява предна гума. Занесох гумата на вулканизатор, прегледаха я и казаха, че вътрешният слой е изхабен и гумата не става за употреба. Възможно ли е застрахователят да изплати гумата. Въпросът ми е, ако някой е минал по този път разбира се, как да процедирам. Дали първо да се отнеса към лизинговата фирма или направо към застрахователя?Ако аз трябва да купувам гумата, каква е евентуалната цена?Благодаря Ви предварително за отговорите.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Atanas71 написа:dvg1 написа:Здравейте,Колата е Fiat Linea, нова, купена на лизинг тази година. Има всички застраховки. Спуках лява предна гума. Занесох гумата на вулканизатор, прегледаха я и казаха, че вътрешният слой е изхабен и гумата не става за употреба. Възможно ли е застрахователят да изплати гумата. Въпросът ми е, ако някой е минал по този път разбира се, как да процедирам. Дали първо да се отнеса към лизинговата фирма или направо към застрахователя?Ако аз трябва да купувам гумата, каква е евентуалната цена?Благодаря Ви предварително за отговорите.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Atanas71 написа:dvg1 написа:Здравейте,Колата е Fiat Linea, нова, купена на лизинг тази година. Има всички застраховки. Спуках лява предна гума. Занесох гумата на вулканизатор, прегледаха я и казаха, че вътрешният слой е изхабен и гумата не става за употреба. Възможно ли е застрахователят да изплати гумата. Въпросът ми е, ако някой е минал по този път разбира се, как да процедирам. Дали първо да се отнеса към лизинговата фирма или направо към застрахователя?Ако аз трябва да купувам гумата, каква е евентуалната цена?Благодаря Ви предварително за отговорите.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:BO написа:Atanas71 написа:dvg1 написа:Здравейте,Колата е Fiat Linea, нова, купена на лизинг тази година. Има всички застраховки. Спуках лява предна гума. Занесох гумата на вулканизатор, прегледаха я и казаха, че вътрешният слой е изхабен и гумата не става за употреба. Възможно ли е застрахователят да изплати гумата. Въпросът ми е, ако някой е минал по този път разбира се, как да процедирам. Дали първо да се отнеса към лизинговата фирма или направо към застрахователя?Ако аз трябва да купувам гумата, каква е евентуалната цена?Благодаря Ви предварително за отговорите.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
dvg1 написа:Гумата е спукана точно от дупка на пътя.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
80% обезщетение
Здравейте колеги,От застрахователя ми дадоха 80% обезщетение. По договор трябва да се сигнализира застрахователя до 5 дни след щетата. Дадоха ми да попълня документи, в които се описва подробно как е станало пукането на гумата, на какъв път, ако има протокол от КАт се прилага, ако нама, може и без него. След това ни изпратиха на оглед на гумата. Правиха снимки на гумата и джантата, на точното място, където е дупката. Записват номера на гумата, марка и т.н. Дават един попълнен от тях протокол на зелена хартия (изготвен след огледа на щетата и подписан от собственика на автомобила и представител на застрахователната компанияна) и с него се отива в сервиза за смяна на гумата. В нашия случай трябваше да почакаме за оригинална гума , докато я доставят и днес (6.10.2009 год.) я сложиха. Затова и закъснях с отговора, за което моля да ме извините. Съветът ми е, винаги да се пита застрахователя, преди да се пие една студена вода. Поне питането е без пари.Гумата струва 208лв. и от нас дадохме само 41,60лв.Желая на всички леко каране и благодаря много за ценните съвети.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар