Привер Искам да ви помоля за помощ , защото се чудя какво масло да сложа на пунтото ми То е 1.1 двигател - бензин ( карам го предимно на газ) и до сега съм карал с кастрол 15W40 . Ако можете да ми кажете масло което да слагам и цена г/д . ПС: Гледах Селения Голд , но точна цена не можах да видя На мен ще ми е необходимо 3-4 литра масло Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за съвет за маслото на фиатчето ми
Collapse
X
-
Колега в самия раздел "Консумативи" има много теми по въпроса. Ето една от тях: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=45977
-
Re: Моля за съвет за маслото на фиатчето ми
staik написа:Привер Искам да ви помоля за помощ , защото се чудя какво масло да сложа на пунтото ми То е 1.1 двигател - бензин ( карам го предимно на газ) и до сега съм карал с кастрол 15W40 . Ако можете да ми кажете масло което да слагам и цена г/д . ПС: Гледах Селения Голд , но точна цена не можах да видя На мен ще ми е необходимо 3-4 литра масло Мерсиex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
А защо си ползвал масло с вискозитет 15W40 при условие че производителя ти препоръчва 10W40, само защото е по-евтино ли ?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Въобще не Ти е проблем да си караш с масло 10W40 стига да е добро като марка, дори Аз смятам при предстоящата Ми скорошна смяна да използвам 5W40 макар и на ОМВ.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
staik написа:Лично моя баща ми казва да слагам някакво масло без значение марка дори и ОМВ . Аз за това се колебая дали да е най-обикновенно или СЕЛЕНИЯ ГОЛД .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
vlade написа:ESSO 15W40 аз карам с такова и съм много доволенAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Сипвай Селениа и стига си гадал Така и неразбрах какво означава израза на някои колеги "..много съм доволен.." Ако не е доворен определен колега какво означава че е блокирал мотора ли.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар