Здравейте колеги Скоро си закупих Фиат Брава но гумите са пълни галоши. Поради ред проблеми и смяна на консумативи останах почти без пари, а зимата не мога да карам с тези гуми. Какво бихте ми препоръчали като гуми да са евтинички и какво ви е мнението за втората употреба и регенерата? Сегашните ми гуми са 185/60/R14
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимни гуми
Collapse
X
-
За нови бих ти препоръчал тези: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zi...60-p-1317.html , но не знам защо искаш зимни.Като гледам си от Русе и знаеш, че зимите в последно време не са толкова студени и снежни. Едва ли се събират общо 2 месеца с температури под 7 градуса и много сняг. Ако нямаш възможност за двата вида по-добре си вземи летни-има модели с добро сцепление през зимата, докато зимните при влажно и мокро време хич не държат. За втора употреба гледай ДОТ-а и грайфера. Има много читави гуми свалени от нововнесени коли, които се продават втора ръка.
-
Въх - доживях ! :D Как може да твърдиш, че зимата може спокойно да кара със летни гуми ?! Аз , че съм от Варна , не смея да карам с летни (пробвал съм го този вариант), а ти го буташ в тротоарите....Качеството на зимните гуми не с епроявяват само при сняг. Всичко зависи от температурата на асфалта. А, зимата е много по-различна от лятото. Затова трябва зимни гуми. Състава им едруг, и съответно спирането , тръгването , стабилността... А за Русе , мога да твърдя , че си е направо задължитено ! Учил съм там, и знам какви поледици стават без да вали сняг.Колега, по-добре търси втора употреба , ако няма да минаваш много километри - все пак тук колегата е прав, че зимата се скъси много , и няма да е оправдано да затваряш мнгоо пари. но все пак гледай годината на производство - не трябва да е по-стара от 2 години.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
Има и среден вариант за мека зима http://www.margel.info/lang_bg/tire.php?id=279 Нали за това са всесезоните гуми.Размер 185/65/14 беше на 120лв. преди 2-3 месеца в гуми "Европа"
Коментар
-
И аз съм за Debica. Много качествена гума е. Аз карам зимата с Debica Frigo 2 .Смея да твърдя ,че по-нищо не отстъпва на по-реномираните марки. По-добре ,колега,събери 350 лв. ама знай , че поне 4 сезона няма да имаш грижи... Според мен 350 лв. за 4 сезона е нищо,като се има предвид важността на гумите!!!Моля,пишете малко по-грамотно...
Коментар
-
[quote="YAROSHKH"]Въх - доживях ! :D Как може да твърдиш, че зимата може спокойно да кара със летни гуми ?! Аз , че съм от Варна , не смея да карам с летни (пробвал съм го този вариант), а ти го буташ в тротоарите....=quoteЗависи от това какви летни гуми караш. Има такива, които според тестовете на TIRE TEST за поведение на влажно и мокро са много по-добри от някой зимни модели. А зимата не е само сняг и лед, а и много мокър сняг и мокра настилка. Аз карам с Бриджстоун Туранца Ер 300 http://www.reifendirekt.de/review/15...entestcom.html . Ако искаш виж какъв грип дават за мокро и сняг/ wet, snow/, а после виж на някой от зимните какво поведение дават за сухо и мокро - убийствено слабо! А от поста на колегата разбрах, че иска едни гуми да ползва целогодишно. Е как тези безканални зимни гуми ще го държат пролетта, лятото, есента и по-голяма част от зимата на горещ асфалт, влажно и мокро, а ако трябва да спре внезапно - директно в насрещното или в колата пред него? Мисля, че е по-разумен компромис летни за целогодишни, отколкото зимни за целогодишни, всесезонни не съм карал - не знам как е!
Коментар
-
krasio_79bs написа:Има и среден вариант за мека зима http://www.margel.info/lang_bg/tire.php?id=279 Нали за това са всесезоните гуми.Размер 185/65/14 беше на 120лв. преди 2-3 месеца в гуми "Европа"
Коментар
-
Ами тези с които взех колата ще ме изкарат още 1-2 месеца нямат мн грайфер и са доста изгорели и нацепени, но ми се иска да си взема зимни гуми които да карам и за напред следващите зими, а на пролет ако не събера пари занови ще взема втора ръка летни, въпроса е че към момента имам около 200 лв и повече от около 50-100 лв горница няма да събера до зимата така че искам нещо в 300 лв да се вмъкнаFiat Brava ELX 1,6 16V + газ 103 HP
Коментар
-
Аа, RUDI , ако поставяш така нещата - НЯКОЙ летни срещу НЯКОИ зимни - прав си. Но аз не говоря за долното качество на гумите. Аз говоря по принци за ГУМИ. Разни тайвански пластмасови и китайски от суров каучук не ги смятам. Най-добрият вариант наистина са всезезонни и много внимателно каране през двата сезона.... От опит знам, че сред всесезонните , най-добри са VREDESTEIN и сега си сложих едни, макар и да ги ползвам за лятото , някакви руски. Били по лиценз на VREDESTEIN също. Много добре се държаха и зимата. Само на сняг малко куцаха, но пък аз и не съм излизал извън града. А в града си чистеха.FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
Аз съм със Сава и мога да кажа, че са много добри, на служебните е с Дебица, също стават, за зимни говоря. Вредещайн зимни не съм карал, но летните са си направо вредни(щайн) държат се като гол охлюв на лед.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Не отричам известното предимство на зимните гуми, но за мен ако не сменяш всеки сезон гуми, значи да караш достатъчно че да ги износваш не си заслужава. При пробег 10-15 хил. км. годишно не мисля че си заслужава. Също гуми втора употреба не си купувам. За голям сняг, не разчистен път решението е само едно - вериги. Това са вече 7 зими от както съм шофьор и наистина доста изминати километри. Не може да разчиташ на някаква си гума.Ето и една снимка от тази зима, която мисля че достатъчно ясно показва къде върви колата без проблеми. На снимката съм показал и с какви гуми е и пак казвам, че не отричам че зимната гума има известно предимство пред гуми с подобна шарка на моите, не говорим за баш летни гуми дето няман никакъв грайфер дет се вика.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар