Дори малко преди това за да си вържа гащите .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА Карате ли повече от 10 000 км с едно масло ?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Re: АНКЕТА Карате ли повече от 10 000 км с едно масло ?
zloben9000 написа:Така .. вече имам чувството че ме набутват !слагам селениа голд - пише пробег 15 000 кмобаче сервиза казаха сменяш на 10 000 км !тоест ще давам 50% повече за масло така ли излиза ?! Има едно селениа 20к с пробег 20 000 викат и това се сменя на 10 000км бе пич !!аз викам абе ееееее ти ли разбираш повече или инжинерите химици създали маслото и написали опаковката !ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ !да си карам ли 15 000 км (със голда) и после да си сложа селения 20к и да си карам 20 000 км и това е .. какво ще кажете ?! добавих анкета, малко късно но все пакFiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
NewUser написа:Колеги аз съм на принципа идва топло сменям масло, идва студено сменям масло, защото маслото може да е 10w40, но работи при различни температури на околната среда и двигателя - горе долу пробега за това време от около 6 месеца е около 8000 км. все пак маслото е 50 лв. и от него ли да пестим Освен това се предпазвам и от този проблем: http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPGFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
NewUser написа:Освен това се предпазвам и от този проблем: http://store2.data.bg/trace/AutoBild...%20masloto.JPGAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
А според мен, е преоръчително да се снабдим с тестерни хартийки, които показват състоянието/визкозитета на маслото в моментното му състояние. Един приятел който работи като военен се е снабдил от работата си с тях. Ако ги намеря ще ги пусна. Чудно ми е обаче, при положение, че всички би трябвало да караме със СЕЛЕНИА, не спазваме предписанията на производителите, т.е. година и половина, или 15 000км(поне) със препоръчаното масло?! Но от друга страна, какво са 100лв веднъж-дваж в годината за наще любимки (любовницата, както и казвам аз, и гаджето ревнува ).....Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
-
zloben9000 написа:ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ !да си карам ли 15 000 км (със голда) и после да си сложа селения 20к и да си карам 20 000 км и това е .. какво ще кажете ?!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
На 10 000 задължително смяна ! Или 1 година.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Карам само със Селения Голд,първите 4-тири пъти го сменях на 10 000хил.,последния пети път преди месецго смених на 14 000хил. 12 от които градско.За тия километри съм долял около 300мл. като колата се карасамо на газ и около 40-50км. на бензин на месец профилактично. Не съм забелязал някакви проблеми за тоя пробег двигателя си загрява нормално,разхода е постоянен.От тук нататък си карам пробега които дава производителяза съответното масло и толкова и не мисля че ще има някакви проблеми.Поздрави!Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Сменял съм маслото 3 пъти. Ползвам SELENIA Gold на която производителя е написал, че е с оптимални показатели до 15 000кмНе мисля че има нещо учудващо във факта, че "кварталния" майстор който едва ли е по-голям специалист от хората разработващи тези лубриканти, винаги да "съветва" че независимо каквото и да е маслото 10 000км са достатъчни за смяна с ново независимо дали е 7 лв/л или за 17лв/л Все пак и тея хора са някакъв вид търговци, в случая търгуващи с труда си!FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар