Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на масло, Какво ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

trace написа:
    Може и аз да се ориентирам към това масло, Селениа 20К е 16лв.
    Няма да съжеляваш. Аз ползвам "Yacco" VX1000 5W40 и нямам никави грижи. И в най-студените дни през зимата не съм чул да трака повдигач при палене. Сменям на 10 000 без да доливам.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Сезон 2007 на Кавазакито бях налял полусинтетика YACCO, естествено разновидност за мотоциклетни двигатели. Качествно масло. За двигателя беше прекрасно, съединителя обаче "чаткаше" по-силничко. Ако не се лъжа е френско масло. Използва се от рали състезатели.

Коментар

Сменям на 10 000 без да доливам.
        Колега, че какво значерние има маслото за това?
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Във книжката препоръчват Selenia 20К да се слага за бензиновите. Какво да бъде бях се спрял на Селениа Голд в Динекспреса също ми го прпоеъчаха да зема Голд и се чуда все още. Благодаря за всичките мнения.
          www.puntopower.com
          FIAT Punto 1.2 16V Sporting

Коментар

Аз въобще не се чудя. Чета си какво пише в книжката и слагам такова. Там си пише Селения 20К. Понеже не разбирам и не искам да разбирам. Тия където разбират са написали книжка на колата за такива които не разбират.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Да ама когато са я писали тая книжка 90% от маслата дето сега ги има тогава не ги е имало А има и нещо друго- защо да не "препоръчаш" ползването на масла които произвежда кой- опааа ТИ, интересна работа а. И забравете за това ,че маслото Селения е направено за Фиат,Алфа и Ланча- поредния пазарен трик и опит за пробутване на собствените стоки.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Здравейте!Преди дни си купих фиат браво.Предстои ми смяна на маслото и майстора ми каза,че има препарат за почистване на смазочната система.И ако някой може да ми каже дали е добре да направя такава промивка,защото не съм наясно с нещата,това ми е първа кола....и няма какво да обяснявам повече :D

Коментар

deska.bg написа:
                  Здравейте!Преди дни си купих фиат браво.Предстои ми смяна на маслото и майстора ми каза,че има препарат за почистване на смазочната система.И ако някой може да ми каже дали е добре да направя такава промивка,защото не съм наясно с нещата,това ми е първа кола....и няма какво да обяснявам повече :D
                  Колега, много се е писало по тази тема, дори и от мен ... :P . Накратко.Добре е да си направиш подобна промивка, за да си сигурен, че каналите на маслото са ти чисти. Препоръчвам ти да си вземеш масло на пРИСТА - Промивно масло с еказва. За да изхвърли нечистотиите навън. Само виж, ако е много мръсен отвътре, под капа1чката на маслото можеш да погледнеш,по-добер недей да правиш нищо ,а си сложи една пълна синтетика 5w40 на добра марка. То постепенно ще почсти. Иначе рискуваш да се "отчепи" някоя "буца" и да стане още по-зле.....
                  FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Моторкрафт 5W30 ..просто няма какво да говориме
                    FIAT PUNTO 1.4 GT 136 k.c. .... Lancia Delta II - 1.6 75 k.c .... Lancia Y10 fire 45 k.c ITAL CLUB MONTANA

Коментар

Re: Смяна на масло, Какво ?

fanatiliano написа:
                      Налага се да сменям масло дойде му времето. Препоръчайте ми масло за 1.2 16В 80к.с Пунто мк2. До сега бях с Лубрика. Замислям се за Shell Helix но незнам какво кажете ми и за тези полу синтетични, синтетични кое е по добре общо взето всичко. Благодаря предварително.
                      Ти сериозно ли Шел Хеликс :D :D :D Селиния 20к !
                      leave something of the happiness you bring

Коментар

Humppa написа:
                        Един съвет - не купувай масло с марка на бензионостация (Шел, ОМВ, Лукойл, и т.н.). Не купувай и немско MANNOL.
                        Личен опит - Масло OMV Bixxol 10w40 за 10к. киломтера едвам потъмня? 19 лева му е литъра
                        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

а за дизел някакво масло да ми препоръчате?карам Уно 1992 година 1.7 дизелче на 302 600 км е в момента и другата седмица смятам даму сменям маргарина у фритюрника?

Коментар

reter написа:
                            Humppa написа:
                            Един съвет - не купувай масло с марка на бензионостация (Шел, ОМВ, Лукойл, и т.н.). Не купувай и немско MANNOL.
                            Личен опит - Масло OMV Bixxol 10w40 за 10к. киломтера едвам потъмня? 19 лева му е литъра
                            Бензиностанциите разчитат на името си, за да продават масла!Производители на масла разчитат на качествата на продуктите си, за да ги продават. А за потъмняването на маслото, респективно неговото качество, можеш да прочетеш в една друга тема...

Коментар

Като си купих колата си сложих селения голдсега сам 5w40 на LUKOIL и вече 20к много доволен
                              FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

И кога ще го смениш? На 40к ли?

Коментар

Working...
                                X