Предполагам Ви е ясно защото темата е във "Вечно актуални" и защо е нужна на всички потребители!Тук мисля е добре да се посочват бензиностанциите с лоши продукти и това да е антиреклама за въпросните компании, които се надявам да забележат нашето присъстивие, т.е., че сме клиенти с които трябва да се съобразяват.Аз лично бих искал да предложа всички пострадали от лошите горива да направят антиреклама в своите подписи или поне да го изразят по някакъв начин, така, че да не стоим със скръстени ръце.Като за начало мисля да посочваме адресите на бензиностанциите и "горещите телефони" на съответните вериги, като всеки опарил се от лошо гориво или услуга да се оплаче като клиент, а не да свива рамене.. псувайки бензиностанцията, премира, държавата...Като второ предложение е да се качват снимки от последствията от използването на въпросните горива, което да покаже, че проблем има и той не е в нашите глави!1. Нискокачесвен дизел с марка "Алпин"Верига ОМВ, бензиностанция в кв. Мусагеница, бул."Д-р Г. М. Димитров"Оплаквания от много клиенти, за лош дизел, бензин и газ.Според колега, направил изследване в БАН, "Алпин" дизела е бил със съдръжание на водата 17% !!!OMV - Телефон на клиента (за мнения и оплаквания): 0800 12 800 /цена на един градски разговор/Звънете и не ги жалете...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нискокачествени горива - Къде?
Collapse
X
-
Още един глас за същото ЕКО... Веднъж заредих 95 и няма да повторя.И нещо друго, понеже работя в з-д Електроника точно зад ЕКО -то, а и често хапвам сандвичи от самото еко, няколко пъти присъствах на ситуация едно от момчетата да се опитва да "налее" бензин на клиент, но нищо да не тече - коментара между самите бензинджии беше "пак ли замръзна...".Punto 1.1 SX 95г
Коментар
-
Преди седмица бяха ужасни температури (21-25 януари). Тогава си взех и новата кола(Fiat Stilo 1.9 MultiJет 3D). Заради естественото свойство на дизела да замръзва при ниски температури, реших да заредя "по-така" дизел. Направих това на бензиностанцията на Shell в Младост. От там даже ме насочиха към специална колонка, където "точно преди един часа наляха добавка за дизела", по думите на бензиджийчето. Явно добавката е била за да може дизела да замръзва при -4 градуса.3 дена не можах да запаля сутрин, като температурите бяха съответно (-16,-14.5, -12.4). Сега съм с Алпин Дизел, налят от OMV при окръжна болница. Колата пали както се очаква.Analog Man...
Коментар
-
Колега с нафтата на шел всеки май си е имал проблеми. Преди работих на бензиностанция на Петрол и идваха да зареждат камионите на Кока кола. Шофьорите ревяха, че щели да ги пращат да зареждат на шел. Нямаше ги 2 месеца и пак се върнаха. Като им зареждах все едно бяха спечелили от тотото такива усмивки имаха, а все пак са служебни камиони. От тоя шел само лоши неща съм чувал.
Коментар
-
buXus написа:за нафтата не знам, ама бензин имам чувството, че само в шел ми сипват истински. преди си сипвах от петрол и омв ама като сипя на шел и се усеща разлика - повече мощност, по-тихо звучене на двигателя
Коментар
-
Orcinus
[quote="Fiat 127"]buXus написа:. На Лукойл е от нефтохим сигура за другите можем само да гадаем.
Коментар
-
Mitko написа:Sven написа:На повечето места бензина е разреден с някви концентрати, защото за тях не се плаща акциз.Всеедно добавят скапан бензин за които няма акциз, но не е бензин.След това този бензин разяжда маслоостоичивитре гуми, тръби и сички там неща.Така ми обясниха в един сервиз.
Коментар
-
Един глас за Темпо-то на сребърна. Въобще от Темпо бензин - не.Иначе бензина на омв, сравнен с тоя на шел - на шел е по-зле винаги. Интересното е че съм го наблюдавал от няколко шел срещу няколко омв. Тоест - не е случайно.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз обикновено си сипвам от ОМВ 92, четох в техни брошури, че бил със специални добавки заместващи оловото. По принцип сипвам точно от най-оплютата бензиностанция на ОМВ тук(тази на Мусагеница), но май ще сипвам на тази за към Студентски град Иначе на дълъг път сипвам Шел 95 V-РOWER. Честно казано не намирам голяма разлика, освен можеби, че колата е леко по-мощнаTipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар