Колеги, предлагат ми едни гуми,които са чисто нови ,но са с ДОТ 96 година на добра цена.Гумите са Мишлен и са чисто нови.Изглеждат добре и не са твърди.Каучука е мек. Дали ще се износят бързо? Един комшия ме наплаши,че за 2 месеца щели да се износят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за неупотребявани стари гуми.
Collapse
X
-
Колко време траят гумите?Средната продължителност на живот на една гума възлиза десет години. Една до десет години подходящо съхранявана гума съответства на спецификацията на нова гума. Гумите стареят поради физични и химични процеси. това важи за малко или ползвани гуми. За да се противодейства на стареенето, към смесите се прибавят субстанции, които възпрепятстват химични реакции, намаляващи постиженията, чрез кислород и озон. С това се гарантира, че и много години подходящо съхранявана гума съответства на спецификацията на нова гума и не се възпрепятства годността и за употреба. Обърнете внимание на пробега на гумите. При среден пробег от 44.000 км / годишно летните гуми не трябва да се ползват повече от 3,5 години, а зимните максимално 7 години (при условие, че ги ползвате само през зимата).Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Re: Въпрос за неупотребявани стари гуми.
dudulia написа:Колеги, предлагат ми едни гуми,които са чисто нови ,но са с ДОТ 96 година на добра цена.Гумите са Мишлен и са чисто нови.Изглеждат добре и не са твърди.Каучука е мек. Дали ще се износят бързо? Един комшия ме наплаши,че за 2 месеца щели да се износят.Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
-
колега поне били ли са на джанти и надути ??????? абе и да са били то тва е мн време Yellow_Flash_Colorz_PDT_17 ако ти ги дават за 50-тина лева ги вземи ама е рисковано не само, че може да изгориш с парите ,но и има опасност както казаха вече колеги през дупка и да се скъса или балон и от там зависи от скороста и коя гума иде и може да стане голяма беля недай си боже .за това по добре пари за нови гуми отколкото за др. по-лоши работи
Коментар
-
Принципно на ЧИСТО новите гуми има слой протектор който пази гумата докато се съхранява!! И ако найстина са съхранявани добре може и да стават за нещо! За карани гуми обаче периода на годност е 6 години и след това свойствата на гумата са коренно различни!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Re: Въпрос за неупотребявани стари гуми.
martez написа:dudulia написа:Колеги, предлагат ми едни гуми,които са чисто нови ,но са с ДОТ 96 година на добра цена.Гумите са Мишлен и са чисто нови.Изглеждат добре и не са твърди.Каучука е мек. Дали ще се износят бързо? Един комшия ме наплаши,че за 2 месеца щели да се износят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар