Закарах колата в Итал сервиза и на тръгване си купих масло. Нямаха Селения, препоръчаха ми Тутела Джарама. Гледах в гоогъл че се прави от селения. Имате ли мнение за това масло?Вижте първия пост тук: http://www.volvoforums.org.uk/showthread.php?p=396366 9.99 паунда, а в БГ 60 лева. Добре че сме по-добре от англичаните :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло ще ми препоръчате
Collapse
X
-
Предлагам ти 10W40 на FINA от опита който имам това масло е най добро като съотношение качество - цена,като се има в предвид че го ползваме за машини които работят при нечовешки условия при налети 20литра точим по 18,5-19 литра за 250 часа работа.Аз и регатата и ланчиата ги карам с него и съм много доволен.Преди 2 месеца цената беше около 8.50 залитър в Булавто-те са и вносител на това масло.REGATA 70
LANCIA DEDRA 1.6IE
Коментар
-
зависи как карашна какви оборотидали ги поддържаш дълго времена къси разстоянияот всичко зависисега съм си сложил уреди за налягането и температурата на маслото и ще наблюдавам лятото как ще са показаниятапрез зимата и пролетта карам с 10-40 Приста Лидеркато че ли е подходящо за условиятаще пиша лятото как еФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Re: Какво масло ще ми препоръчате
mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Колеги,един съвет - като не разбирате от дадена сфера не се обаждайте.Така с некомпетентни мнения само може да навредите на други колеги.От висчките мнения в тази тема има смислени две-три.Към колегата който твърди че от 10w40 значение имало само 10w ще го посъветвам да прочете повечко за вискозитетните индекси какви са и какво означават.Също така на мнения че нямало значение дали маслото е минерално,полусинтетика или синтетика отново ще кажа че твърде малко е четено щом се дава такова твърдение.Аз също няма да правя реклама на даден продукт ,но ще спомена моя опит от Тутела по повод поста на друг колега,ами аз си купих Tutela Imola 10w60 и .... това масло изчезваше от мотора без течове и пушеци отзад,т.е. боклук.Единственото което трябва да се гледа е класификацията по API и по ACEA дадена от завода,продукта който се избира трябва или да е със същите показания или с по-добри.Вискозитета е личен избор от моментното състояние на мотора,джоба на собственика и стила на каране.В крайна сметка избора е личен,почти всеки си има слабости към дадена марка,така че зимай,наливай и давай газззззPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
@ivanko_rsДонякъде съм съгласен, а ти донякъде си противоречиш. Като са си плюли някои в устата, че минералното не струва и няма начин да приемат обратното. Сега имам още неотворено минерално 10W40 API SJ/CF - твърдя, че е екстра за Brava/o ’95-’01. Хайде докажи че не е, понеже е минерално.
Коментар
-
wwalker написа:@ivanko_rsДонякъде съм съгласен, а ти донякъде си противоречиш. Като са си плюли някои в устата, че минералното не струва и няма начин да приемат обратното. Сега имам още неотворено минерално 10W40 API SJ/CF - твърдя, че е екстра за Brava/o ’95-’01. Хайде докажи че не е, понеже е минерално.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:П.П.Ако нямаше нужда от синтетика дали щяха да я направят?
Коментар
-
wwalker написа:ivanko_rs написа:П.П.Ако нямаше нужда от синтетика дали щяха да я направят?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Re: Какво масло ще ми препоръчате
mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Humppa
Моят съвет е да използваш машинно масло! Сега по-сериозно - приканвам те теб, пък и всички колеги: ИЗБЯГВАЙТЕ масла с имена на вериги бензионстанции като Шел, ОМВ, ЛУК, Ейджип и т.н.! Залагайте на имена на МАСЛА: Валволин, Лики Моли, Мотул, Моторекс, Селения....
Коментар
-
Humppa написа:Моят съвет е да използваш машинно масло! Сега по-сериозно - приканвам те теб, пък и всички колеги: ИЗБЯГВАЙТЕ масла с имена на вериги бензионстанции като Шел, ОМВ, ЛУК, Ейджип и т.н.! Залагайте на имена на МАСЛА: Валволин, Лики Моли, Мотул, Моторекс, Селения....SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар