Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛД
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло ще ми препоръчате
Collapse
X
-
Re: Какво масло ще ми препоръчате
mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Незнам приател нямаш акъл на тези коли да слагаш такова масло според мен единствено пежото върви с 5w30 ама максимум още 2смени на с това масло и минава на 5w40 а 0w40 неможе да не ти го гори сега видях че бравата е 90коня което значи че е от първите мотори на брава/о (1995година) и ако този мотор е на реални километри от това некаране гумичките му трябва да са запреличали на камък. Защо щом се грижиш за моторите си толкова много, караш на гас и двете коли са умрели от стоене кога ще се изплащат тези газови уредби?Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
Колеги, не се заигравайте с работния визкозитет на маслото - имам в предвид второто число по спецификации, а именно 10W40. Първото число 10W варира според климата, при който се експлоатира колата, но второто не! Промяната на работния вискозитет е риск и е допустимо само за много много здухани ДВГ. Тругата крайност е спортното каране все в червената зона.Към колегата пуснал темата. Ако автомобила е предназначен за масло с визкозитет например 10W40, то спокойно може да слагате масла с вискозитет 0W40, 5W40 и само за летния сезон 15W40. Всички тези масла са с еднакъв работен визкозитет, но с различен при студен мотор. Точно тогава евентуално би го горило. Моя съвет е ако имате възможност да не пестите от масло. Синтетика или пълна синтетика е по-добрия избор. Аз не карам със Селения, но ако трябва да слагам от тази марка бих заложил на 20К. Ако го закупите от Александър Ауто, няма да е менте. До скоро бях с Кастрол 5W40, сега съм с друго от което съм много доволен. Няма да го споменавам за да не звучи рекламно. Ако ви интересува на лични.Успех с избора!Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
mitkosoft написа:Колеги, предстои ми смяна на маслото скоро и от 2-3 дена чета из форумите за маслата и честно казано се обърках.Едни хвалят Мотул други го плюят,едни хвалят селения дргуи не са доволни от нея. В момента съм със Селения Голд но не съм доволен от него и предишния път бях с него...ами мотора си е доста шумен сутрин притракват там клапани повдигачи след това си мърка мотора и като загрее мотора и като пусна на празен ход се чува лек метален звук но това е само след като загрее и маслото като е на 5-6К километра.Какво ще препоръчате двоумя се между 20К и Мотул за 20К пише че било по добро от ГОЛДMarea HLX 147ps
Коментар
-
Аз в момента съм с Мобил Супер С 10В40 и съм много доволен от него но възнамерявам на есен да мина Лики Моли просто за проба .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
10W40 каквото и да е, стига да не е менте и от там избягвай големите марки точно затова. Хич да не те интересува дали е синтетика, полусинтетика или минерално - гледай само посочения вискозитет. Вярно, че с различните масла шума на двигателя е различен, но след 5К става на всички еднакъв Ако ще си говорим за "най-хубавото" има масла за по 300 и нагоре с полиращи и доста завишени предпазни свойства. Трудно се намират, защото не са масови, а смятай ако излезе и менте
Коментар
-
От 1-2 седмици съм с Кастрол Магнатек 10В40 взех го от хит-ко но малко скъпо идва от там, в метро го има с 10-15лв по-евтино на примоция. В сравнение със Селениа 20К двигателя във високите обороти е много по-тих. Като е загряла и на място не мога да открия разлика, но в движение и над 3000об в купето е много по-тихо с Кастрол-а.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар