mitaka85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Селениа или приста ?
Collapse
X
-
Stefan Hadjov написа:van_dal написа:Цената е перфектна, ако не ми го прати на мен, дори и да не е добро ще си промиеш двигателя и ако не ти харесва го сменяш с нещо по-марково.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:van_dal написа:Цената е перфектна, ако не ми го прати на мен, дори и да не е добро ще си промиеш двигателя и ако не ти харесва го сменяш с нещо по-марково.
Коментар
-
npace написа:Stefan Hadjov написа:van_dal написа:Цената е перфектна, ако не ми го прати на мен, дори и да не е добро ще си промиеш двигателя и ако не ти харесва го сменяш с нещо по-марково.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:npace написа:Stefan Hadjov написа:van_dal написа:Цената е перфектна, ако не ми го прати на мен, дори и да не е добро ще си промиеш двигателя и ако не ти харесва го сменяш с нещо по-марково.
Коментар
-
npace написа:Е па тая селяния я махнах веднага шъ мъ извиняаш!Масло от което при всяко палене тропат повдигачи (не само при мен) молим ти се не ни го хвали!Ако прочетеш техническите характеристики на пристата ще се убедиш че маслото е по добро от Селянията която мислите че е италианска....Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
та значи... след всичко изчетенои благодадя на колегата traceза таблиците... това което разбрах е че 10в-40 го дават за -21(2) градоса и + 35 градоса 5в-30 го дават за -25 градоса и + 35 градосакоето ме води че 5в за сега е по-добро...след това ...от API селения - API SM/CFприста -API SM/SL/CFкъдето пише че "докато се постигне до последния клас SL"което Селенията го няма ... а Пристата го имаследващоACEAСелениа- ACEA A3/B3/B4Приста -ACEA A3/B4-04което мисля че и тука пристата бие..... ако се лъжа за това последното ме поправете... само това не го чатнах с тая 0 на пристатако стана с наща селениа...аз няма да спръ да ползвам селения просто след като направя км. с това масло ,мисля да сложа Пристата... защото ми идва от приятел супер тънкажно...което не е менте а е простооо... "Свито" така да се изразим невярвам да направи нещо толкова на двигателя... след като гледам че показателите са дори по-добри от селенията,която е полу-синтетика пак пристата си е пълна синтетикаако в нещо греша нека да ме поправите
Коментар
-
trace написа:npace написа:Е па тая селяния я махнах веднага шъ мъ извиняаш!Масло от което при всяко палене тропат повдигачи (не само при мен) молим ти се не ни го хвали!Ако прочетеш техническите характеристики на пристата ще се убедиш че маслото е по добро от Селянията която мислите че е италианска....
Коментар
-
ivan_dmx написа:та значи... след всичко изчетенои благодадя на колегата traceза таблиците... това което разбрах е че 10в-40 го дават за -21(2) градоса и + 35 градоса 5в-30 го дават за -25 градоса и + 35 градосакоето ме води че 5в за сега е по-добро...след това ...от API селения - API SM/CFприста -API SM/SL/CFкъдето пише че "докато се постигне до последния клас SL"което Селенията го няма ... а Пристата го имаследващоACEAСелениа- ACEA A3/B3/B4Приста -ACEA A3/B4-04което мисля че и тука пристата бие..... ако се лъжа за това последното ме поправете... само това не го чатнах с тая 0 на пристатако стана с наща селениа...аз няма да спръ да ползвам селения просто след като направя км. с това масло ,мисля да сложа Пристата... защото ми идва от приятел супер тънкажно...което не е менте а е простооо... "Свито" така да се изразим невярвам да направи нещо толкова на двигателя... след като гледам че показателите са дори по-добри от селенията,която е полу-синтетика пак пристата си е пълна синтетикаако в нещо греша нека да ме поправите
Коментар
-
u_bo
npace написа:ivan_dmx написа:та значи... след всичко изчетенои благодадя на колегата traceза таблиците... това което разбрах е че 10в-40 го дават за -21(2) градоса и + 35 градоса 5в-30 го дават за -25 градоса и + 35 градосакоето ме води че 5в за сега е по-добро...след това ...от API селения - API SM/CFприста -API SM/SL/CFкъдето пише че "докато се постигне до последния клас SL"което Селенията го няма ... а Пристата го имаследващоACEAСелениа- ACEA A3/B3/B4Приста -ACEA A3/B4-04което мисля че и тука пристата бие..... ако се лъжа за това последното ме поправете... само това не го чатнах с тая 0 на пристатако стана с наща селениа...аз няма да спръ да ползвам селения просто след като направя км. с това масло ,мисля да сложа Пристата... защото ми идва от приятел супер тънкажно...което не е менте а е простооо... "Свито" така да се изразим невярвам да направи нещо толкова на двигателя... след като гледам че показателите са дори по-добри от селенията,която е полу-синтетика пак пристата си е пълна синтетикаако в нещо греша нека да ме поправите
Коментар
-
Castrol Magnatec 10W40 e 68лв за 4л промоция на Метро. Аз Селения-та засега я отписвам при цени по-скъпи от Castrol. Преди две години Селения 20К я взех около 55-60лв, сега е 72лв. Не знам цената на друго масло толкова много да е скочила за две години. Сложих си Кастрол-че този уикенд, а Селения докато не паднат на по-нормални цени хич не мисля да ги поглеждам.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Много неща се изписаха тук... Направо объркващо ! Да не говорим, че автора иска сравнение между 2 вида масло, а тук се намесиха други прозиводители, други вискоИтети... Ако трябва да сравянваме масло SELENIQ Gold, i изгодното масло на ПРИСТА 5w30, мисля че приоритета е на SELENIA-та. Независимо къде са я произвели. А, личните предпочитания на марка, според кой как му се вижда , че е "добро" маслото , са за друга тема. Вискозитета 5w30, е твърде нисък за горещото време в България. Това е масло за нови , съвременни двигатели, в които хлабините са разчетени за по-тънко" масло. Старите автомобили , отпреди 2000 година, ориентировъчно, са разчетени с по-големи хлабини, и е необходимо масло с малко по-висок вискозитет, за да може да ги запълни. Поради простата причина, че по времето когато са проектирани, тези масла 5w30 просто не са били в масова употреба.Но, ако не държиш на СЕЛЕНИЯ , най-добрият вариат е масло 5w40. Марката вече си я подбери според финансите. В общи линии , тук важи правилото - колкото по-реномирано е маслото , толкова вероятноста пакета присадки да е по-балансиран, и самото масло да е по-стабилно. А , не след първото по-голямо загряване, да се разпадне. каквото ме съмнява в ПРИСТА .... Начина на получаване на синтетично масло от този клас е изключително скъп, и не мисля че ПРИСТА са склонни да спазват цялата технология.за нашите климатични условия , може би наистина най-подходящото масло е 10w60. Ако говорим за втомобили с гоялм пробег, и възраст над 10 години. Хем е гъстичко при не чак толкова ниските температури в България, хем е достатъчно гъстичко при нередките 50 градусови горещини. Направи ми впечатление , изказването , че газта сгъстявала маслото - ! Напротив - бензина има далеч повече продукти на горене, които слизат в картера, и сгъстяват маслото! Е, ако магазинера е имал предвид че колата му има износени сегменти, или други проблеми вследствие на което има неправилно изгаряне в цилиндрите, и неизгорелият бензин слиза в картера, и му разрежда маслото - това е друга работа...... Но , нека не подвежда хората !FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар