Здравейте.Значи проблема ми е следния.Колана ми блокира и не можех да го изкарам.Реших да се правя на майстор и разглобих кората и го изкарах.Опитах се да го оправя но ... взе че ми избухна в ръцете.Незнаех че е има такива бомбички в коланите .Поряза ми ръката и тн.Значи искам да попитам възможно ли е да взема механизма от задните колани, защото не ги използвам така и така.Просто незнам дали ще съвпадне на мястото на шофьорския.Искам да знам има ли смисал да го свалям и него и дали ще пасне отпред.Благодаря Ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ и съвет за блокирал колан
Collapse
X
-
Може и така да е (и аз малко се учудих, че Браво има пиропатрони ). Доколкото ми е известно, стандартно на задните колани обикновено няма такива патрони за предварително натягане на коланите (опция са).Иначе моето мнение е, че не е много разумно да се правят експерименти със системите за сигурност на автомобила.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Lov значи незнам за другите бравота, но конкретно хгт модела има .Значи колана си избухна както си тряваше и замириса на пиратки дори и лек пушек направи вътре в колата.Аз също незнаех че има чак такива малки бомбички в коланите, но нали за това се учим от грешките си.Просто споделям с колегите , за да не правят като моята грешка и да пострадат.Fiat Bravo HGT 155 hp 20v
Коментар
-
Ba$ko написа:Lov значи незнам за другите бравота, но конкретно хгт модела има .Значи колана си избухна както си тряваше и замириса на пиратки дори и лек пушек направи вътре в колата.Аз също незнаех че има чак такива малки бомбички в коланите, но нали за това се учим от грешките си.Просто споделям с колегите , за да не правят като моята грешка и да пострадат.
Коментар
-
Докато колегата снима, ето какво пише в ръководството за експлоатация на Стило. Ето и една сламка в Уикипедията: http://en.wikipedia.org/wiki/Seat_be..._and_webclampsex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Ми нямам ръководство на български... Ето един набързо направен превод:За да се повиши ефективността на предните и задните (където има) предпазни колани, колата е оборудвана с пренатегачи (думата измислена от мен :D, става дума за pretensioners). В случай на силен фронтален сблъсък, тези устройства навиват (натягат) предпазните колани с няколко сантиметра. По този начин се гарантира, че коланът е прилепен към тялото преди началото на силното ограничително действие. Коланът се заключва, което показва, че устройството се е задействало; коланът не може да изтеглен обратно дори чрез издърпване с ръка.ВАЖНО За да получите най-висока степен на защита от действието на устройството за предварително натягане, поставяйте колана прилепнал до гръдния кош и таза.Пренатегачите на предните седалки се задействат само ако коланите са правилно закопчани в катарамите. При задействане може да се отдели малко количество дим. Този дим по никакъв начин не е токсичен и не представлява опасност от пожар. Пренатегачите не изискват поддръжка или смазване. Всякакви промени в оригиналното им състояние намаляват тяхната ефективност. Ако поради някакво извънредно събитие (като наводнение, буря и т.н.) устройството бъде намокрено, то следва задължително да бъде подменено.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар