Кога преминавате към летни гуми да речем за тази година кога да премина на летни гуми рано ли е или още да почакам да се стопли а зимните кога ги слагате
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
от зимни към летни гуми и обратно
Collapse
X
-
Re: от зимни към летни гуми и обратно
Stauffenberg написа:Кога преминавате към летни гуми да речем за тази година кога да премина на летни гуми рано ли е или още да почакам да се стопли а зимните кога ги слагатеFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Слагам зимните гуми в началото на ноември и ги махам в края на март. Тази година ми предстои и ходене в северна България в началото на април и вероятно ще ги махна чак след това. Зимните гуми няма какво толкова да ги жалим и да ги пазим да не се изтъркат. Така или иначе след максимум 3 сезона е желателно да се сменят, дори грайфера да е добър, качествата на гумата вече не са същите.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз на Бравата вече съм с летни,но съм чувал че проблем със зимните гуми се появява при по-продължително каране при по-високи температури.Т.е ако нямате дълъг път,то може смяната да се направи чак когато дневните температури прехвърлят 20-25 градуса,тогава температурата на асфалта е от порядъка на 40-45 градуса.
Коментар
-
georgiarg написа:Според мен още малко и трябва да се сменят то и да завали някаквъв сняг ще е мокър и няма да се задържа по пътяFIAT BRAVO 1,6 16V 103ps ''97''г.
Коментар
-
alvanovo написа:b0bu написа:Както казва Майор Костов - когато слагате киселото зеле слагате зимните гуми, когато изхвърляте зелето слагате летните
Коментар
-
Според специалист заниваваш се с търговия на гуми да не говорим че е манияк на темата. Трябва средната температура на асвалта да мине 15 оС. И то при условие че правиш много дълги преходи всеки ден разбирай над 100 км. И според него както е споменал по горе колегата хич не трябва да ги жалим зимните гуми защото така или иначе като минат 4-5 годинки при нашето каране макар и с хубав грайфер не са вече като преди. Но всеки сам си има глава на раменете да мисли и да преценява. Аз не мисля а слушам щото ми е първи братовчед и като ми каже ела да ти сменя гумите че е време не се дърпам. Щото зная че той е поече в час . Но по рано от средата на април не ми се е случвало да слагам летните.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар