Нов съм във форума ,ако нещо не съм направил както трябва моля да беда извинен.Жена ми си купи фиат уно 45 и се налага да му се сменят консумативите,интересува ме какво масло е най подходящо.
Нов съм във форума ,ако нещо не съм направил както трябва моля да беда извинен.Жена ми си купи фиат уно 45 и се налага да му се сменят консумативите,интересува ме какво масло е най подходящо.
Фиат-ското масло е Селениа слагай и няма да се плашиш.Повече от половината форум кара със Селениа и са доволни няма проблем. Има и друга група която кара кой с каквото масло си харесал.Надявам се и някой от тях да се включат :D
Аз лично карам с Mobil Super S 10W40 и съм доволен.Тиха и равномерна работа на двигателя без тракания на повдигачи при студен двигател и т.н.Заложих на изпитано и доказано качество макар че много колеги твърдят че при нас повечето маркови масла са ментета или гаражна изработка.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Маслото за италианските автомобили е Селения. Можеш да си избереш между Селения Голд, Селения 20К и Селения Вижън- първите две са полусинтетика, третото е минерално. Ако искаш мога да ти драсна цените на Л.С.
ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Uno-то го карах само с Valvoline 15W40 в продължение на 6 години, с това масло колата вървеше перфектно и не го харчеше маслото
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza' Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"https://www.fiat-uno.org/
Коментар