здравейте някой може ли да ми каже какво масло е най подходящо за моята крома и колко литра ще ми траябват
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна на масло на скоростна кутия на фиат крома i.e
Collapse
X
-
Като цяло Тутела е добър избор а и се препоръчва от Фиат.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
здравейте колеги.И на мен ще ми престой смяна на маслото на ск.кутия.Ами разбрах,че доло-горе сички кроми имали щеки за маслото там.Аз не моа да я намера каде е, пак незнайно за мен :P та било наливането от там по лесно.Аре гледам отолу има поне 2ве пробки за точене освен на мотора се от едната трябва да е.От каде става наливането на маслото.
Коментар
-
здравейте. Тя щтекичката си била там.Нещо съм я припознал на друго нещо като гледах 1вите пъти.Много на лесно място била стига да знаеш,пък и около мотора е нафрашкано с всевъзможни работи.Значи источих маслото 800гр. на щека изобщо не го фана.Купих си 80W90 бг. май лубрика.Как е ще кара ли.Се пак до сеа съм карал м/е да се каже без масло.Следващия път може друго да сложа.
Коментар
-
То маслото хубаво ама каква спецификация е? 80W90 е обикновено GL5 и е масло за диференциали. За скоростни кутии обикновено е спецификация GL4 или GL4+. GL5 уврежда синхронизаторите, ако са направени от цветни метали. Просто обърнете внимание на спецификацията и сложете масло отговарящо на нея.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Ами то и Тутела 75W/90 е със спецификация GL5 , това какво означава че е неподходяща ли?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар