Колеги имам запитване...Познат ми препоръчва Мотул за моята кола да сложа, защото е най-доброто по негови думи...Но гледам, че всички италианки карат с Селения...Ако някой може да изкаже малко мнение по върпоса, че имам още 1000км и да сменям маслото.Разлики между двете масла; Предимства и недостатъци; Какво предпочитате...Кое от разновидностите са най-подходящи за обикновен автомобил като се има предвид че не е състезателен (дори е много далече)Цената няма значение, защото дали ще спестя от маслото и след време ще правя двигател или ще дам повече за масло и ще карам спокойно...Да отбележа, че колата се кара и на ГАЗ (но не постоянно)Двигателя е 1.4 12в 1998г.Сменяни са Вал, кобилици и сега повдигачи, ако има пари при смяната на маслото...Преместих темата в правилния раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Selenia или Motul?
Collapse
X
-
Карал съм и с Мотул и със Селения , мисля че Мотула е по добро, въпреки че в момента съм със Селения голд, иначе карах със Мотул 15в-50 полусинтетика много добро! Решаваш тиPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Има разлика. Карах със Селения Голд, дето някой се бъзикат, че ударението на първата дума било на предпоследната сричка Сега съм с популярния Магнатек на Кастрол 10в40 от Христо. Разликата я има първо в студено при -5 и по-ниска като запалиш с Кастрол-а работи все едно палиш лятото и второ във високите обороти над 5К звука е съвсем друг, направо дразнещо заглъхнал със скъпото. Следващата смяна ще бъде верятно пак със Селения, че цената е наполовина и повече ми харесва жуженето с нея на високи обороти.
Коментар
-
Дали е бил виновен Валволина или нещо друго ?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар