dudulia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е двигателя да събира 1,8л масло?
Collapse
X
-
donnna написа:dudulia написа:Колеги,една идея,която не знам доколко е приложима,но не е за изключване.Понеже не знам до къде влиза щеката в картера не съм сигурен дали написаното ще е правилно ,като хипотеза.Значи мерите щеките?Те са с еднаква дължина.А премерихте ли тръбичката в която влиза щеката колко е дълга?Ако е резната с 1см дали няма да показва 1см повече?Да не би да е била счупена (може и от някой "майстор") и заменена с друга подобна?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
donnna написа:сега сериозно... колегата PREDATORst като беше там - погледнахте ли дали картерите са ви еднакви??? щото помня, че на Мая радиатора не беше оригинален, а некъв странен и имаше проблем с него.... да не би да са и сложили по-плитък картер...dudulia написа:Колеги,една идея,която не знам доколко е приложима,но не е за изключване.Понеже не знам до къде влиза щеката в картера не съм сигурен дали написаното ще е правилно ,като хипотеза.Значи мерите щеките?Те са с еднаква дължина.А премерихте ли тръбичката в която влиза щеката колко е дълга?Ако е резната с 1см дали няма да показва 1см повече?Да не би да е била счупена (може и от някой "майстор") и заменена с друга подобна?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
wwalker написа:И при мен се получи така при първата смяна. Източиха старото 5-10 минути и събра 3л Селения Голд. После на следващата смяна(тук вече двигателя беше загрял до работна температура, а предния път не съм сигурен) и подавам аз тубата Магнатек на човека, като му казвам, че събира 3л, така че там да спре да налива. Ония се ухили, каза, че е сменял на много 1.6 16V от марката и събират малко под 4л при смяна, но все пак наля 3л, дадах на контакт и като вкара и изкара щеката се вижда ясно - нивото е под минимума. Наля още почти литър и си дойде на максимума.Виждам 2 причини - първия път не е е източило(не е бил загрял двигателя) или Селения Голд нещо лъже в литрите по някакъв начин.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
maiska
Tornado написа:...Проверете дали наистина двигателя не е от Лада 1500.
Коментар
-
maiska написа:Tornado написа:...Проверете дали наистина двигателя не е от Лада 1500.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
здравеите колеги аз имам сащия проблем с моята кола браво 1.6 1.6в 97г. смених маслото при един познат в неговиа сервиз и каза 4е побира 3.8л. на сутринта като премерих маслото беше доста над максимума но тои каза 4е е сипал то4но колкото трябва ве4е карам 6000км така и няма никакав проблем и все си мисля 4е ако беше в пове4е щеше да го изхварли от някаде или да избие гарнитура м/у другото нямам смяна на картери щеки и такива неща по4вам да си мисля 4е е заводски дефектзапалиха двигателя и тогава той чу 4-римата да работят в перфектен синхрон, 1.6литровия 16клапанов Фиат Браво леко ръмжеше доволен от това че са го събудили
Коментар
-
Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежкатаВсяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
HCO написа:Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежкатаFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
maiska
Сега вече трябва да е наред - лично проверих всичко Сипахме добавката, колата работи около 5 минути и после източихме маслото - почти 3 литра.Чакахме го да се изтече около час - докато спре да капе. После сложихме филтъра и наляхме точно 2,8 литра.Запалихме двигателя само да се качи маслото, изчакахме 15 мин. и го проверихме - показваше точно половин см. под максимума.Мисля, че сега всичко е както трябва... и ще мога да спя спокойно П.П. Като направя една проста сметка излиза следното: от тия 3 литра като извадим 500 гр - толкова беше добавката, значи реално в двигателя е имало 2,5 литра масло и боклуци, които са били под формата на парфин или нещо такова.... И като извадим от 2,5 литра маслото което е останало след източването на единия литър (когато беше с 2 см над макс.) - т.е. 1,8 л, то излиза че в двигателя е имало поне 500-600 гр. боклуци... Което пък ме навежда на мисълта - от кога не е сменяно това масло.... Което пък ме води на едни други мисли за ангренажния ремък
Коментар
-
u_bo
HCO написа:Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежката
Коментар
-
Tornado написа:HCO написа:Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежкатаВсяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
Коментар
-
maiska
u_bo написа:HCO написа:Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежката
Коментар
-
maiska написа:u_bo написа:HCO написа:Аиде да възродиме темата :DДнес колата доиде и преди да източим маслото сипахме една добавка за промиване...Източихме 2.9 литра....Наляхме 2 литра (1 туба металана Селения ) и 0.8 литра от друга метална туба...След цигара време маслото е на една идея под макс-аНо... идва и развързката на темата защо при наляти 2.9 литра масло на щеката ще показва 2 пръста над максимума.Просто в картера е имало толкова количество тлач, мазут или грес от нередовна смяна на масла и новото масло е седяло отгоре и затова е показвало доста на макс-а :DСлед промивката и смяна на маслото с ново + нов филтър всичко е на маято :DЛеко и безавариино каране на колежкатаBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар