Колеги, имам следния въпрос:Наскоро смених маслото на двигателя (Брава 1,2). След известно време проверих нивото - оказа се с 2 см. над максимума По каталог двигателя събира 2,8 литра, толкова и сипахме при смяната.А сега за да стигне на макс. трябваше да източим 1 литър. Което означава, че в двигателя са останали 1,8 литра....Уточнения: източеното масло не е на "боза" (т.е. не е смесен антифриз) и не мирише на бензин.Имате ли някакви предположения как може да стане това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможно ли е двигателя да събира 1,8л масло?
Collapse
X
-
maiskaЕтикети: –
-
u_bo
филтър сменихте ли?колата беше ли на равно , или беше надигната/наклонена я някоя посока?колко време го чакахте старото масло да се ’изтече’?
Коментар
-
Re: Възможно ли е двигателя да събира 1,8л масло?
maiska написа:Колеги, имам следния въпрос:Наскоро смених маслото на двигателя (Брава 1,2). След известно време проверих нивото - оказа се с 2 см. над максимума По каталог двигателя събира 2,8 литра, толкова и сипахме при смяната.А сега за да стигне на макс. трябваше да източим 1 литър. Което означава, че в двигателя са останали 1,8 литра....Уточнения: източеното масло не е на "боза" (т.е. не е смесен антифриз) и не мирише на бензин.Имате ли някакви предположения как може да стане това?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
u_bo
Tornado написа:На твое място бих проверил нивото на маслото със щека от друг подобен автомобил защото не е сигурно автоджамбазите дали не са объркали щеката с такава от друг двигател.
Коментар
-
maiska
Отговарям на въпросите един по един:- Не знам колко масло е източено преди смяната - събира се в кофа и не сме го мерили.- Филтъра сменихме - при мен е от малкия модел, събира около 100 гр. Колата беше на равно при смяната. А колко време сме го чакали да се изтече - не знам, честно казано. Може би 2-3 минути - по памет.- Маслото го сменям за първи път. Картера не знам дали е удрян. Аз лично имах една ситуация, след която се наложи да сменям "магарето", но тогава в сервиза никой нищо не каза за картера... А и не знам дали е от ламарина.- А за щеката - утре на срещата Ju-то ако дойде - ще пробвам с нейната - Лампата на Аладин : ))) свети когато съм на контакт, като запаля - изгасва. Всичко си е нормално.
Коментар
-
maiska написа:Отговарям на въпросите един по един:- Не знам колко масло е източено преди смяната - събира се в кофа и не сме го мерили.- Филтъра сменихме - при мен е от малкия модел, събира около 100 гр. Колата беше на равно при смяната. А колко време сме го чакали да се изтече - не знам, честно казано. Може би 2-3 минути - по памет.- Маслото го сменям за първи път. Картера не знам дали е удрян. Аз лично имах една ситуация, след която се наложи да сменям "магарето", но тогава в сервиза никой нищо не каза за картера... А и не знам дали е от ламарина.- А за щеката - утре на срещата Ju-то ако дойде - ще пробвам с нейната - Лампата на Аладин : ))) свети когато съм на контакт, като запаля - изгасва. Всичко си е нормално.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
maiska
Юлето не дойде днес, не можахме да си ги премерим Ще видим на следващата среща дали ще се засечем...
Коментар
-
maiska написа:Юлето не дойде днес, не можахме да си ги премерим Ще видим на следващата среща дали ще се засечем...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
maiska написа:Колеги, имам следния въпрос:Наскоро смених маслото на двигателя (Брава 1,2). След известно време проверих нивото - оказа се с 2 см. над максимума По каталог двигателя събира 2,8 литра, толкова и сипахме при смяната.А сега за да стигне на макс. трябваше да източим 1 литър. Което означава, че в двигателя са останали 1,8 литра....Уточнения: източеното масло не е на "боза" (т.е. не е смесен антифриз) и не мирише на бензин.Имате ли някакви предположения как може да стане това?Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
roro написа:Вие като сменяхте маслото изчакахте ли поне 15-20 минути? Тоест да се стече маслото?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:roro написа:Вие като сменяхте маслото изчакахте ли поне 15-20 минути? Тоест да се стече маслото?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
maiska
Yavor написа:Ако се точи на студен мотор си е проблем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар