Здравейте колеги. Тази сутрин ми падна акумулатора и в момента се зарежда, та не знам дали е за боклука вече или още става. Въпроса ми е колко Ah трябва да е акумулатора и с какъв стартов ток? Колата е Marea 2,4 JTD. Има ли граници в които може да се варира? Сегашния е BOSH 65 Ah и ми се стори малко за такъв голям двигател. По книжка мисля че трябва да е 65 Ah но не съм напълно сигурен ( не разбирам италиански). Благодаря предварително за отговорите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко Ah трябва да е акумулатора?
Collapse
X
-
Благодаря колега. Но ме интересува дали мога да сложа и по мощен акумулатор и колко точно по мощен? В последствие в мен се породи и следния въпрос, колко време може да изкара колата без акумулатор без да си забрави информацията от компа и ключовете? При мен до 2,30 часа нямаше проблем. Преди зареждането акумулатора показваше 11,65V и не падаше а след като го зареждах 2,30 часа показа 12,40V. Как мога да разбера дали е за изхвърляне?Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
emzo написа:По-голям не се ли събира в коша ?В аутодата излиза 60Ah за 1.9 JTDFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
emzo написа:По-голям не се ли събира в коша ?В аутодата излиза 60Ah за 1.9 JTDFiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Expot написа:...Тая зима ще е добре, но преди следващата е добре да го обслужиш...ALFA ROMEO 155 1.8 TS `94 SILVERSTONE LPG продадена
ALFA ROMEO 155 1.9 TD `96 -на брат ми дизела
146 1.6TS Junior '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар