Имам останало масло в 2 туби по 0.350-0.400 л. от предишни смени. И двете са 5W40-eдното е Valviline,a другото е Yacco. Мисля да взема този път само 3л. Yacco , но ще се наложи да долея малко и от Valvolinе. Дали има вероятност да се пресече маслото при смесването? Аз предполагам,че при съвремените масла не би трябвало да има проблем, но въпреки това реших да питам за по-сигурно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смесване на двигателни масла
Collapse
X
-
Поне да са от една и съща марка, пък и отворено маслото веднъж и взело въздух и вече започва да се окислява с времето така че няма да е като ново току що отворено.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Наливно масло НЕ КУПУВАМ.Но иначе си прав за варелите.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Re: Смесване на двигателни масла
VooDoo написа:Имам останало масло в 2 туби по 0.350-0.400 л. от предишни смени. И двете са 5W40-eдното е Valviline,a другото е Yacco. Мисля да взема този път само 3л. Yacco , но ще се наложи да долея малко и от Valvolinе. Дали има вероятност да се пресече маслото при смесването? Аз предполагам,че при съвремените масла не би трябвало да има проблем, но въпреки това реших да питам за по-сигурно.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Абсолютно никакъв проблем няма да се смесят! МАСЛА СМЕСЕНИ ЕДНО С ДРУГО НЕ СЕ ПРЕСИЧАТ! Нали така ги правят. Ако смесите два различни антифриза крайния резултат е с качествата на по-лошия. Но ако смесите две различни масла, резултата е нещо между тях, в зависимост от пропорциите. Например ако към едно минерално масло добавите пълна синтетика ще се получи по-качествено от минералното но по-лошо от синтетика - полусинтетика. В случая колегата пита за две синтетични масла но на различни производители. Ще се получи нещо средно между тях и крайния резултат няма да е много по-различен от маслата взети по-отделно.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
GbGzTeaM написа:В моята каруца в момента са 3 марки масла :D Селения, Елф и мааалко Приста(за мирис) :PФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар