TUTELA
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло на скоростна кутия
Collapse
X
-
naskobg написа:Не само, че може да е прав, но като гледам в нет-а е прав. Въпросът е от къде и на какви пари?
Коментар
-
темата за маслото в скоростите засяга и мен Карам Панда 1000 и понякога имам проблем с първа и със задна скорост, независимо дали колата е заграяла или не. Не знам дали маслото е сменяно от предишния собственик, но колата е в мен вече 4 години. Какво масло бихте ми препоръчали и колко литра събират тези скорости?
Коментар
-
Аз на 02.01.2009 го смених моето и сложих ROWE HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 HC LS.http://www.rowe-mineraloel.com/en/in...atNr=13П.П.: За Панда 1000 в Autodata Пише, че събира 3,75 литра.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Аз на 02.01.2009 го смених моето и сложих ROWE HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 HC LS.http://www.rowe-mineraloel.com/en/in...atNr=13П.П.: За Панда 1000 в Autodata Пише, че събира 3,75 литра.
Коментар
-
По принцип минералните трансмисионни масла имат 80-90 000 км пробег, полусинтетиките (всъщност почти всички са такива, независимо от твърденията на търговците) - 150-180 000 км, но и едните и другите независимо от пробега са с "годност" от 3 до 4 години. А по въпроса за "оригиналното масло за моята кола"...напушва ме смях :DАко можеш да си го представиш, значи можеш да го направиш.
Коментар
-
Да, ама...
naskobg написа:Expot написа:........А по въпроса за "оригиналното масло за моята кола"...напушва ме смях :DАко можеш да си го представиш, значи можеш да го направиш.
Коментар
-
Ето го и цитатът на колегата ogi28b,относно маслото за скоростите!Дано не ми се расърди,че му копвам поста тук!ogi28b написа:Течности:Обем на резервоара - 60 литраОбщ обем на охладителната система - 6.3/6.5 литра без/със климатикМасло - (все още е нямало Selenia WR) Selenia Turbo Diesel (10W - 40) - 4.9 литраМасло в скоростната кутия - TUTELA ZC 75 SINT - 2 литраОбщ обем на спирачната течност - TUTELA TOP 4 (270 градуса по C) - 0.4/0.5 литра без/със ABSОбем на течността за чистачки - ~2.5 литра (5 литра по SERVICE MANUAL (6.4 литра с пръскалки за фарове))Течност за волана (кг):ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар