Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Масло на скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TUTELA
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      TUTELA
      Може и да си прав.
      SEAT Leon Cupra 300
      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Не само, че може да е прав, но като гледам в нет-а е прав. Въпросът е от къде и на какви пари?

Коментар

naskobg написа:
          Не само, че може да е прав, но като гледам в нет-а е прав. Въпросът е от къде и на какви пари?
          http://www.axm-auto.com/ - TUTELA ZC 75 SYNTH - 1L - 18.8 лв Ако го сменяш цялото ти трябват 2 литра.Ето и малко повече инфо - http://www.flselenia.ru/static/tut_zc75.html
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

Коментар

Благодаря ти колега. Ей сега ще го поръчам.

Коментар

naskobg написа:
              Никой, обаче не казва какво е оригиналното масло.
              Оригиналното масло ти е TUTELA ZC 75 Synt. При мотор 1.4 се събира около 1.7л, а при 1.6 и нагоре - около 2л.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

темата за маслото в скоростите засяга и мен Карам Панда 1000 и понякога имам проблем с първа и със задна скорост, независимо дали колата е заграяла или не. Не знам дали маслото е сменяно от предишния собственик, но колата е в мен вече 4 години. Какво масло бихте ми препоръчали и колко литра събират тези скорости?

Коментар

Аз на 02.01.2009 го смених моето и сложих ROWE HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 HC LS.http://www.rowe-mineraloel.com/en/in...atNr=13П.П.: За Панда 1000 в Autodata Пише, че събира 3,75 литра.
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                    Аз на 02.01.2009 го смених моето и сложих ROWE HIGHTEC TOPGEAR SAE 75W-90 HC LS.http://www.rowe-mineraloel.com/en/in...atNr=13П.П.: За Панда 1000 в Autodata Пише, че събира 3,75 литра.
                    Много благодарско

Коментар

По принцип минералните трансмисионни масла имат 80-90 000 км пробег, полусинтетиките (всъщност почти всички са такива, независимо от твърденията на търговците) - 150-180 000 км, но и едните и другите независимо от пробега са с "годност" от 3 до 4 години. А по въпроса за "оригиналното масло за моята кола"...напушва ме смях :D
                      Ако можеш да си го представиш, значи можеш да го направиш.

Коментар

Expot написа:
                        ........А по въпроса за "оригиналното масло за моята кола"...напушва ме смях :D
                        Има се впредвид, маслото препоръчвано и ползвано от производителя колега.

Коментар

При коли на 150к и нагоре километри, твърдения от сорта на по-добре не пипай оригиналното масло са лишени от логика (лично мнение).По тази теория да не сменяме и маслото на двигателя.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, ама...

naskobg написа:
                            Expot написа:
                            ........А по въпроса за "оригиналното масло за моята кола"...напушва ме смях :D
                            Има се впредвид, маслото препоръчвано и ползвано от производителя колега.
                            Съгласен съм, колега. В тази връзка ми идват наум произволно три въпроса:1. Марката масло, препоръчана от производителя, или типа масло по физико-химичните му характеристики?2. Това, което е препоръчано за колата като нова, е ли това, което би било най-подходящото за същата кола след примерно 5-7 години?3. Производителят на препоръчаното масло дали междувременно не е сменил два-три пъти рецептурите и доставчиците си на суровини поради ежегодните промени на пазара?Та това е ....хрумват ми в тази връзка и други важни въпроси, ама нейсе :D (например за междувременно променените/еволюирали класове на маслата и т.н.), извинявайте, не искам да си надуваме главите
                            Ако можеш да си го представиш, значи можеш да го направиш.

Коментар

Колега, маслото в случая, което препоръчваш е ......... ?
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето го и цитатът на колегата ogi28b,относно маслото за скоростите!Дано не ми се расърди,че му копвам поста тук!
                                ogi28b написа:
                                Течности:Обем на резервоара - 60 литраОбщ обем на охладителната система - 6.3/6.5 литра без/със климатикМасло - (все още е нямало Selenia WR) Selenia Turbo Diesel (10W - 40) - 4.9 литраМасло в скоростната кутия - TUTELA ZC 75 SINT - 2 литраОбщ обем на спирачната течност - TUTELA TOP 4 (270 градуса по C) - 0.4/0.5 литра без/със ABSОбем на течността за чистачки - ~2.5 литра (5 литра по SERVICE MANUAL (6.4 литра с пръскалки за фарове))Течност за волана (кг):
                                ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Working...
                                X