Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв Акумулатор да си купя....?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не те отчайвам колега но старите Монбат от пред 2-3 години са по читави от сегашните.Вътрешно инфо от работещи в завода.Колкото до Бош Силвър сацпроизводство Турция ако това не ви притеснява.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

ха и аз работя за монбат,можеш колега да дадеш скайпа ми на твоя човек колега batproho малко за обмяна на опит vin_dz или тука да пише,а пак за акомолатор незнам кой са най-добри,замислам се за мн.по-нататък за ИСКРА ма ще видим ко ще излезе до догаз,апак мой комшия ползва един аком. вика 7ма година дига капака гледам от наще монбат направо,,не можах да се учудя,, найстина 7г.даже и повече излезе по докоменти.Та зависи от партидата.

Коментар

vin_d написа:
        ..Та зависи от партидата.
        много повече зависи от начина на използване.ако си караш колата само събота неделя по 2- 3 паления и на дълъг път е еднодруго е ако правиш по 4 - 20 паления на ден , градско каране = къси разстояния

Коментар

да ве колага знаим за разхода при ено палене,ма на комшията колата е с здр.музичка и колко пати сам я чувал да дани по колко време без да е запалена направо сам,,треснат от аком,, докат си вечра или прави др.в тях.А пак за палянето за тук да мраднем там да мраднем не познават мойте хора в нас,беша на по-дълги разстояния м/е даже и не я гаса,по малко пари за нафта ше ми глатне от колко пари за аком.да давам.Затова и мисла да си продам музиката 2ве туби Тандар с усиловател Мс Лаер ли кав беше тр.да вида 4х100W ако знае накой кви пари мога да им зема да драсне,да не пускам др.темка,че ме надзирават тук,ма др.не ги виждат,както и да е.

Коментар

Вчера си купих GIGAWATT, които ми казаха че са чешки, по лиценз на БОШ 60Ah 125лв.Преди това бях с Искра, която изкара година и половина с голям зор
            Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

На Практикер има примоция DYNAMIC произведен от МОНБАТ - 62 Ah за 107 лева. Има и по евтин и по- скъп такъв динамик с други амперчаса, но аз само на този запомних цената защото такава стойност ми се вижда достатъчно. (можеби е 98 лева цената за 44 Ач, но 74 Ач не го помня колко струва).Аз лично съм с ИСКРА пак 62 Ач и 650 Ампера стартов ток. От пролетта на 2006-та година насам - само Август 2008 г. индикатора стана бял, долях вода(стана черен), карах 200 км до морето да се зареди - и стана пак зелен и до сега в този студ си е супер силен. Гаранцията ми беше 2 г. и дори не съм ходил на тези 4 безплатни профилактики през 6 месеца. Поглеждайте от време на време под капачките дори и да нямате индикатор!Аз не съм имал подобен проблем:
              vsd написа:
              phoenix написа:
              Само да кажа че веднъж си купих Искра и точно седмица преди да изтече гаранцията, батерията умря, ама умря истински. Голям късмет за 1 година се скапа, дадоха ми нов който съответно нямал гаранция, понеже.... ми била изтекла едната година, след като съм дал пари, и познайте какво стана.... 1 година след това и той умря. Искра... никога повече.
              Аз имам два опита с Искра и положението е 1 към 1 с твоето. Изкарват си гаранцията и то със зор.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

EXIDE това е фирмата за акумулатори.Преди 2 години взех такав за бравата,а сега гледам на мареата,че е с акумулатор фиат/ланчия изработен от ексайд!Т.е. явно се позлва ексайд за първоначално вграждане.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                  EXIDE това е фирмата за акумулатори.Преди 2 години взех такав за бравата,а сега гледам на мареата,че е с акумулатор фиат/ланчия изработен от ексайд!Т.е. явно се позлва ексайд за първоначално вграждане.
                  Така е дори се вграждат в Ивеко.
                  niko_ymn написа:
                  На Практикер има примоция DYNAMIC произведен от МОНБАТ - 62 Ah за 107 лева.
                  Бягай надалеч от всичко подобно произведено в Бг.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

vin_d написа:
                    ха и аз работя за монбат,можеш колега да дадеш скайпа ми на твоя човек колега batproho малко за обмяна на опит vin_dz или тука да пише,а пак за акомолатор незнам кой са най-добри,замислам се за мн.по-нататък за ИСКРА ма ще видим ко ще излезе до догаз,апак мой комшия ползва един аком. вика 7ма година дига капака гледам от наще монбат направо,,не можах да се учудя,, найстина 7г.даже и повече излезе по докоменти.Та зависи от партидата.
                    За Монбат си е постижение, но мога да ти покажа моя стария Магнети Марели 60АН производство ’97 как си работи без проблеми още сега на Голф 3 ГТИ. Взех си нов(Гигават 56АН) само защото не бях сигурен как ще се държи при минусови температури, пък той нямал грижи. Интересно ми е докога и дали и сегашните Магнети Марели са с такъв живот.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ето една сериозна марка за акумулатори но не обикновенни а за яка Музичка марка Kinetik http://www.kinetikaudio.com/hc600.asp .
                      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

vin_d написа:
                        Ами виж сега колега в момента и аз ползвам Монбат 62 Аh. с повишен стартов ток в момента не се сещам точните параметри.Преди зимата си свалих Магнети Марели акумолаторчето понеже е само 44 Аh. та заради студовете а и си сложих вече доста прилична музичка а това е старият акумулатор на брат ми т.е. е на 4-5 години а си пали от раз, все пак преди това връткаше един 1.8 на Рено 19 :D .
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

добре колеги наближава момента за избор на акумулатор,мотора е 2.5tdi kroma,кажете на кой да заложа,до сега бех с един корав/и се скапа/,сеа карам с един 55ампера,може и да е скъп ма на повече от 28см дължина.

Коментар

колеги кажете,някой ако знай или има поглед нат марката коят видех неска FIAMM diamond италянска марка била.

Коментар

Аз съм с Браво 1,4 бензин. Колко амперчаса ми трябва да е.

Аз съм с Браво 1,4 бензин. Колко амперчаса трябва да е.

Коментар

Не Те знам в момента с колко си но повече от 55-62 Ah. не са Ти необходими дори и за зимата с това моторче.

Коментар

Working...
                                X