Тябва да сменям масло и ми казаха,че е най-добре селения. В сервиза където ходя ми предлагат едно немско, R.O.W.E на предишните ми две коли слагахме от него и не е имало проблем но ми казаха, че специално за fiat е по-добре да не си правя експерименти. Кажете вие с какви масла карате, какво ще ме посъветвате.колата ми е марея комби 1.6 16v
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Selenia
Collapse
X
-
pakumba написа:мани ги тея ташаци селения та селения. тази селяния се представи маааалко по-зле от приста лидер/то пристата е и по-скъпа/. не мога д ати кажа какво, защото не мога д аго уцеля, ама попределено селения голд неФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
преди да почна да карам тоя фиат , баща ми го е карал със селеня голд и незнам да е имало някакви проблеми . скоро го смених пак със същата марка...само ще кажа че всеки си има предпочитания за марки и всичко , не е нужно пак да се изпадат в някакви си супер спорове в тази тема както в други такиваCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Atanas71 написа:pakumba написа:мани ги тея ташаци селения та селения. тази селяния се представи маааалко по-зле от приста лидер/то пристата е и по-скъпа/. не мога д ати кажа какво, защото не мога д аго уцеля, ама попределено селения голд неLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ебати - за маслото и гумите има изписани милиони теми....но са съм в добро настроение, та да се изходя по въпроса и аз, та колегата който пита - с каква кола си брей - това е форум на фиат, а не на медиуми, може би с изключ. на тези които препоръчват селениа голд, щото те явно имат некви дарби...иначе гледайте класа и вискозитета на маслото, а не марките, да ги е...ба"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
pakumba мисля, че грешиш за маслата. Това че с пристата не са ти тракали повдигачите ме навежда на мисълта, че има слаби отмиващи свойства, а като си сложил Селянията и е отмила нагарите и за това са започнали да тракат въпросните повдигачи, но това не значи че е по-лоша от Приста, въпреки че и аз не съм със Селения. Не може да се взима за сравнение работата на двигател на 200К и нагоре.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:pakumba мисля, че грешиш за маслата. Това че с пристата не са ти тракали повдигачите ме навежда на мисълта, че има слаби отмиващи свойства, а като си сложил Селянията и е отмила нагарите и за това са започнали да тракат въпросните повдигачи, но това не значи че е по-лоша от Приста, въпреки че и аз не съм със Селения. Не може да се взима за сравнение работата на двигател на 200К и нагоре.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
по темата
а бе колеги да ви кажа честно,селенията това е маслото за фиатките,пробвал сам лично аз сас всички моторни масла но на 5000км вече клапаните хлопат,сега пак смених маслото селениа 10к.и всичко заспа,то си иска неговото!даже на всички фиатки на капака си пише препорачва се селения голд.мерси колеги чао от мен.
Коментар
-
pakumba, тогава как ще обясниш, че моята кола я карах само със Селениа (20К и Голд)и нито ми е горила масло нито е тропало нещо ? Двигателя е на около 205000.Най-вероятно твоята кола си има някакви проблеми и точно тогава са се обадили,а ти отдаваш това на маслото.А личното ми мнение за маслата - кой знае, сигурно от един казан ги наливат всички,а ние се караме тука. Каквото и да сложиш, все тая, стига да не е някаква куча марка.Аз проблем от масло не съм имал с нито една кола, та не знам какво все ви хлопат клапани и т.н.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар