Ехе...тя темата яко мутирала Ето какво интересно открих по въпроса:http://www.dnes.bg/article.php?id=43111http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20484Същото като написаното в първия линк съобщиха вчера по ТВ "Европа"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гуми за сняг/Зимни гуми/
Collapse
X
-
Vladim написа:Я прочети, какво сме изписали досега за зимните гуми, поинтересувай се повече и тогава се перчи и давай квалификации, ОК? Вместо да си благодарен на някой с опит, изпитал с годините си шофиране, какво ли не ме изкараш промит мозък!? Няма да във всяка тема за зимни гуми да пиша едно и също, писна ми. Всесезонни гуми за мен няма, защото с нови такива съм затъвал и съм се въртял в завои!Fiat Punto S55 1.1
Fiat Forever!
Коментар
-
Всесезонните гуми може да са подходящи за градове като Барселона, да речем, където е рядкост да видят сняг, за южните области на Италия, за мрачния и дъждовен Албион, където снегът е рядко явление, но за суровите понякога зимни условия у нас не са за препоръчване. Сигурно има и много други места по света, които оправдават големите производители да произвеждат всесезонни гуми. Не знам защо измамно си мислите, че дните със снежна покривка у нас били 7-8. В някои люти зими, като покрие един сняг и след това се образува лед, и по 40 дни непрекъснато има снежна покривка.Така че, особено пък в София, е крайно неблагоразумно зимата да не си със зимни гуми. В крайна сметка зимните гуми са и за по-голяма сигурност - не само твоя, а и на тези около теб.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Punto_S написа:...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Airfan написа:Гумата от снимката на jenshen73 е по-скоро зимна, а не всесезонна.Ето една типична всесезонна гума (всесезонните нямат толкова много ламели, както зимните, но все пак имат).Гумата е Pirelli P2500 Euro.SilenceR написа:колега jenshen73 тая гума каде си я показал , скъпички ли са.тия ДЕБИЦА кадето споменах за тях , 2-те за 180-190 лв ги взе бащата миналата зима ..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ето един умен чиляк Караш четири всесезонни гуми една година нон-стоп и после си купуваш още четири за другата година.Ако имаш комплект зимни и летни, ще ги караш поне две години, та май излиза, че е същото с тая разлика, че всесезонната гума нито зимата е добра колкото зимните, нито лятото е добра колкото летните Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.
Коментар
-
Kuku написа:...Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Kuku написа:...Реално пестиш само от преобуването.... 20лв.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз вчера се сдобих с 2 броя BF Goodrich G-sport Winter. DOT 3708. Странното е, че този модел го няма в сайта на BF Goodrich Много яка шарка - същата като на BF Goodrich Profiler2, каквито са ми летните, само че с 2 допълнителни канала и характерните за зимни гуми резчици. Абе представете си това на снимката с още два канала. Много яко.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
И тази зима ще има разни симпатяги със зимни гуми дето се мислят за залепнали по пътя. Извинявам се на всички колеги ама по-голям смях няма.Миналата година там където работех по пътя точно преди да стигна до работата има много голямо спускане със стоп накрая. Много съм се смял и дано че никой не ми влезе в багажника. За 7 години и около 200 000км вече всичките коли съм ги карал със всесезонни гуми проблеми не съм имал. Ако продавах гуми друго щеше да пиша ама не се занимавам с товаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:И тази зима ще има разни симпатяги със зимни гуми дето се мислят за залепнали по пътя. Извинявам се на всички колеги ама по-голям смях няма.Миналата година там където работех по пътя точно преди да стигна до работата има много голямо спускане със стоп накрая. Много съм се смял и дано че никой не ми влезе в багажника. За 7 години и около 200 000км вече всичките коли съм ги карал със всесезонни гуми проблеми не съм имал. Ако продавах гуми друго щеше да пиша ама не се занимавам с товаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Имаме, даже доста сериозни зими са понякога. Тази тема е като за марките на колите, всеки си хвали някоя. Аз за мен съм си се убедил, че полза от зимни гуми няма и то не от ей така приказки на масата ами от 7г наистина активно шофиране. Миналата зима карах и кола със зимни гуми и моята по един и същи маршрут, най-много сняг имаше от Юндола към Белово, минавах го почти всеки ден този път и разлика не съм намерил такава че да ми направи впечатление. И двете коли си занасяха леко по завойте. Всеки си решава за него, но за мен това си е по-скоро рекламен трик за продаване на гуми.Тогава пък какво ще кажете за гумите втора употреба - какво от това че са зимни като са на 5 години примерно, все тая налиFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар