Да ползвам темата...Как се избира размера на веригите, че никога не съм купувал. Гумите са ми 165/65 R14Трябва да си купя спешно, защото ще пътувам в Македония, а ми казаха, че са задължителни. Та като купувам поне да са ми точния размер. Гледах на Шел и Лукойл, но нещо почват да ме убеждат за два различни размера...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вериги за сняг
Collapse
X
-
vital написа:Да ползвам темата...Как се избира размера на веригите, че никога не съм купувал. Гумите са ми 165/65 R14Трябва да си купя спешно, защото ще пътувам в Македония, а ми казаха, че са задължителни. Та като купувам поне да са ми точния размер. Гледах на Шел и Лукойл, но нещо почват да ме убеждат за два различни размера...
Коментар
-
Esper написа:Ами не е зле някоя и друга суха тренировка, да По пронцип зависи от модела.Моите се слагат адски лесно - ей-тук даже мома ги монтира П.С: Мамата... Миналата година беше мома и то угледна...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Esper написа:Ами не е зле някоя и друга суха тренировка, да По пронцип зависи от модела.Моите се слагат адски лесно - ей-тук даже мома ги монтира П.С: Мамата... Миналата година беше мома и то угледна...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
krasio_79bs написа:На кутията на всеки модел вериги има обозначения за размера на който стават.Моя съвет е да си купиш качествени вериги за да имаш наистина полза от тях.Евтините китайски се късат при първото ползване.Моите са такива и ти го препоръчвам от опит.Австрийски са и стават за 13/14/15 цола.Цената е около 60леваFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:krasio_79bs написа:На кутията на всеки модел вериги има обозначения за размера на който стават.Моя съвет е да си купиш качествени вериги за да имаш наистина полза от тях.Евтините китайски се късат при първото ползване.Моите са такива и ти го препоръчвам от опит.Австрийски са и стават за 13/14/15 цола.Цената е около 60леваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Мерси.Вижте каква гъзария има - http://www.snowchains.bg/?go=home&p=...26Вериги за обувки.И така и так сме на тема вериги ето едно предложение от Мишелин само за 80 паунда.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Абе много високи цени нещо! Мисля, че едни вериги от Метро са разумното решение до 50-тина лева. Естествено в комбинация с добри зимни гуми. Логиката ми е такава - откакто карам кола (5 години - Жигула, Ауди Б4 и сега Бравото) никога не ми се е налагало да слагам вериги. Скиор съм и често се качвам по Боровец, Пирин и Витоша. Проблеми никога не съм имал, защото карам с читави гуми. Ако недай си Боже човек види зор - слага евтините вериги и се измъква. Един - два пъти да се наложи за 3-4 години. Според мен си заслужава инвестиция в гуми - зимните да се сменят на 2 сезона примерно и да знаеш, че може да разчиташ на тях. Веригите са за наистина екстрени ситуации, в останалото време няма нужда. Все пак човек трябва да се съобразява - по-бавно и много внимателно с газта и спирачката.П.С. Абе тия вериги задължителни ли са по закон, в смисъл да са ти в багажника зимата?Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
kosta84bg написа:Абе много високи цени нещо! Мисля, че едни вериги от Метро са разумното решение до 50-тина лева. Естествено в комбинация с добри зимни гуми. Логиката ми е такава - откакто карам кола (5 години - Жигула, Ауди Б4 и сега Бравото) никога не ми се е налагало да слагам вериги. Скиор съм и често се качвам по Боровец, Пирин и Витоша. Проблеми никога не съм имал, защото карам с читави гуми. Ако недай си Боже човек види зор - слага евтините вериги и се измъква. Един - два пъти да се наложи за 3-4 години. Според мен си заслужава инвестиция в гуми - зимните да се сменят на 2 сезона примерно и да знаеш, че може да разчиташ на тях. Веригите са за наистина екстрени ситуации, в останалото време няма нужда. Все пак човек трябва да се съобразява - по-бавно и много внимателно с газта и спирачката.П.С. Абе тия вериги задължителни ли са по закон, в смисъл да са ти в багажника зимата?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
kosta84bg написа:Абе много високи цени нещо! Мисля, че едни вериги от Метро са разумното решение до 50-тина лева. Естествено в комбинация с добри зимни гуми. Логиката ми е такава - откакто карам кола (5 години - Жигула, Ауди Б4 и сега Бравото) никога не ми се е налагало да слагам вериги. Скиор съм и често се качвам по Боровец, Пирин и Витоша. Проблеми никога не съм имал, защото карам с читави гуми. Ако недай си Боже човек види зор - слага евтините вериги и се измъква. Един - два пъти да се наложи за 3-4 години. Според мен си заслужава инвестиция в гуми - зимните да се сменят на 2 сезона примерно и да знаеш, че може да разчиташ на тях. Веригите са за наистина екстрени ситуации, в останалото време няма нужда. Все пак човек трябва да се съобразява - по-бавно и много внимателно с газта и спирачката.П.С. Абе тия вериги задължителни ли са по закон, в смисъл да са ти в багажника зимата?ex.Мареа ТД100
Коментар
-
абе китайските вършат работа, но за 1-2-3 км, аз скъсах 3 комплекта преди време. заслужава си човек да си купи или направи качествени вериги, в повечето случай стават за доста размери и може да си ги ползваш на няколко коли....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:вчера четох за текстилен калъф за гумата.... ама няма много инфо. предполагам с него на лед е добре, но на сняг....FIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар