Здравейте!Има ли вариант този двигател да бъде зацепен без фиксатори на валовете?Няма ли някъде белези,които да се гледат?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зацепване на ангренажен ремък на BRAVO 1.6 16V
Collapse
X
-
Маркираш двата разпределителни вала и коляновия вал с коректор! Допълнително разпределителните валове си имат белези на капака на ангренажния ремък - прозорчето! Но не фиксирането на валовете ти е проблема! Обтяжната ролка е малко "чалъмлийска" и ако не си го правил или виждал друг път - не те съветвам да се захващаш!
Коментар
-
klima написа:Аз се смятам за уважаващ себе си МАЙСТОР,но на климатици и автоклиматици!По двигатели имам само основни познания!Сменял съм си не един път ремък,но не на такъв двигател!Затова питам ако има къде да гледам да си го зацепя!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
маркираш с коректор коляновия вал, за всеки случай. маркираш разпределителните валове към блока пак с коректора. лошо няма и валовете към стария ремък за всеки случай ако се осереш поне да сложиш стария. след това не виждам какъв е въобще проблема слагаш новия ремък по направените от теб белези и тва е. фиксаторите са необходими при положение, че никога валовете не са били добре зацепени и се чудиш в какво положение трябва да са и в такъв случай каквито и марки да си правиш ти сам не можеш да го нацелиш, щото не знаеш правилната им позиция. ако сега е правилно зацепен няма никакъв проблемLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар