ici написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приста Лидер???
Collapse
X
-
-
u_bo
е вие пишете за тая филтрация , като че ли маслото ПОСТОЯННО се замърсява СИЛНО ... не е толкова гадно че работи с нефилтрирано масло при студен старт.Освен това - нали ако толкова се замърсява маслото , че е важна филтрацията --> ще се задръства масления филтър доста бързо и пак се отива на работещ байпасен клапан.
Коментар
-
то е много малко вероятно, но някоя частица шлака която е паднала от блока в маслото и оттам в картера през цедката на помпата, байпасния клапан и хоп - надрасква някой лагер или още по-лошо отива в турбото и дерва лагерче.Специално за колите с турбо при желание се слага перформанс афтърмаркет филтърче на масления маркуч за мазане на турбото точно за подсигуряване на този момент при евентуално отваряне на байпасния клапан на филтъра.
Коментар
-
alvanovo написа:и аз мисля, че Приста прави добри маслане като Мобил, но все пак за парите си са добриа 15 000 ще мина без проблемняма нужда да давам излишни пари за реклама на скъпи маслаFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
u_bo написа:е вие пишете за тая филтрация , като че ли маслото ПОСТОЯННО се замърсява СИЛНО ... не е толкова гадно че работи с нефилтрирано масло при студен старт.Освен това - нали ако толкова се замърсява маслото , че е важна филтрацията --> ще се задръства масления филтър доста бързо и пак се отива на работещ байпасен клапан.
Коментар
-
u_bo
alvanovo написа:вчера смених маслото - Приста Лидерна 15 000 кми пак сложих същотофилтъра и Клийнне усещам някакви проблеми по колатаПриста повишиха качествата на маслата си в началото на годината
Коментар
-
според мен приста лидер 10/40 полусинтетиката, която е почти на цената на селенията е болук. Включително и селения голд е абсолютно същата. Тъй като нямам по какъв друг начин да съдя за него, освен по поведението на колата- не го пипа до 7 000 км. След това и с двете марки почва да го харчи. Същото се получава и с валволин някакъв си на едно фау ве, но там държи до 9 000 км и тогава почва да го харчи, може би защото е 8 клапанов и не се кара с високи обороти както е при мен на извънградско да се потдържат 3500-4000 оборота. Решейнието ми на проблема е смяна на 8 000, 8 000 и нещо км. Мисля, че обикновенния юзър по никакъв друг признак не може да прецени качествата на маслатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Я каква интересна тема сте си заформили, пък аз да не я видя толкова време. Честно казано доста се позабавлявах с някой "компетентни" мнения. Казвам това, защото някой колеги, които са отдавна във форума може и да помнят, че имано аз работя там и абсолютно всички партиди моторни масла, независими от вискозитетния клас и вид минават през мен преди да им се даде партида и да отидат на пазара. Лидера е основно за дизелови и турбо-дизелови мотори. На много хора съм го препоръчвал и купувал и никой не се е оплакъл.
Коментар
-
moko написа:Я каква интересна тема сте си заформили, пък аз да не я видя толкова време. Честно казано доста се позабавлявах с някой "компетентни" мнения. Казвам това, защото някой колеги, които са отдавна във форума може и да помнят, че имано аз работя там и абсолютно всички партиди моторни масла, независими от вискозитетния клас и вид минават през мен преди да им се даде партида и да отидат на пазара. Лидера е основно за дизелови и турбо-дизелови мотори. На много хора съм го препоръчвал и купувал и никой не се е оплакъл.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:moko написа:Я каква интересна тема сте си заформили, пък аз да не я видя толкова време. Честно казано доста се позабавлявах с някой "компетентни" мнения. Казвам това, защото някой колеги, които са отдавна във форума може и да помнят, че имано аз работя там и абсолютно всички партиди моторни масла, независими от вискозитетния клас и вид минават през мен преди да им се даде партида и да отидат на пазара. Лидера е основно за дизелови и турбо-дизелови мотори. На много хора съм го препоръчвал и купувал и никой не се е оплакъл.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар