Имам приятел, който работи на малка бензиностанция в провинцията. Всички там сипват Приста Лидер и засега недоволни няма. Напротив на някои автомобили е спряло да им яде масло. Аз лично ще сипя такова на следваща смяна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приста Лидер???
Collapse
X
-
pakumba написа:...ами колеги, нямам никакво обяснение, но при мен маслото до 7000 км не го е пипала, но станат ли там някъде почва да го гори и трябва да почвам да доливам. не е много, но е факт, че така прави. куппувам 4 литра до 7000 не доливам грам, от 7000-8500 доливам половината литър и после го сменям. прясното не го пипа. нямам обяснение защо така, но и не е само при мен. не казвам, че това е довод за смяна, по-скоро търся отговор защо става такаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За Лидера нямам впечатления.Аз от година карам и двете си коли само с Ултра 5W40.Предполагам, че и с Лидер няма да има никакви проблеми.Обаче аз в никакъв не бих го карал повече от 10000км.Да не говорим за 15000км...Ултра е пълна синтетика и въпреки това я сменям около 10.Има изписани кофи с мастило по темата "масла" и в частност защо не е добре в България да спазваш пробега, препоръчван от производителя.И като стана въпрос за Приста, ето какво написах в МБ форума при първата смяна, преди кажи-речи година (Nov 15 2007, 09:13 PM):Е... Налях го За сега двигателя мърка, клапани не се чуват...Ако и мотора не го папа, ще бъде чудо.5W40 от дилъра, 44лв за 4 литра.Този път си налях 7 литра по книга, като се отцеди отива на максимум.Потресен съм от цената, обаче.По обектите на Петрол и масларниците, това масло се продава за 62.70 - с почти 19лв надценка?!? Добре че все пак реших да направя контролна проверка - щях да го купя от бензиностация.Ебаси, цената на такива работи не е ли фиксирана?!?Направо нямам думи :madcroud:I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
donnna написа:правя вече трета смяна с Приста супер бензин 10 в 40... туй Приста Лидер не се сещам кое е, но при мен след 7000 км. двигателя започна да загрява една идея повече... моя съвет е - максимум 8000 км.!!!!
Коментар
-
donnna написа:ся шсъ зъяждаме ли???п.п. смени си термостата
Коментар
-
Е,кажи ми при това положение какво лошо да кажа за маслото.А това,какво съм чул да се говори за него е друга работа.Имам мои колеги,които са ангажирани с производството му и много добре знам как се прави и какви присадки му се слагат.За това и от личните си впечатления които имам му гласувам доверие и съм доволен.Произхода на това масло е абсолютно ясен,но на много фирмени масла на нашия пазар произхода им е твърде съмнителен.Да не говорим за тези от варелите по сервизи и масларници.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Esper написа:....................Има изписани кофи с мастило по темата "масла" и в частност защо не е добре в България да спазваш пробега, препоръчван от производителя................
Коментар
-
donnna написа:Е,кажи ми при това положение какво лошо да кажа за маслото.А това,какво съм чул да се говори за него е друга работа.Имам мои колеги,които са ангажирани с производството му и много добре знам как се прави и какви присадки му се слагат.За това и от личните си впечатления които имам му гласувам доверие и съм доволен.Произхода на това масло е абсолютно ясен,но на много фирмени масла на нашия пазар произхода им е твърде съмнителен.Да не говорим за тези от варелите по сервизи и масларници.
Коментар
-
BO написа:pakumba написа:...ами колеги, нямам никакво обяснение, но при мен маслото до 7000 км не го е пипала, но станат ли там някъде почва да го гори и трябва да почвам да доливам. не е много, но е факт, че така прави. куппувам 4 литра до 7000 не доливам грам, от 7000-8500 доливам половината литър и после го сменям. прясното не го пипа. нямам обяснение защо така, но и не е само при мен. не казвам, че това е довод за смяна, по-скоро търся отговор защо става такаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:BO написа:pakumba написа:...ами колеги, нямам никакво обяснение, но при мен маслото до 7000 км не го е пипала, но станат ли там някъде почва да го гори и трябва да почвам да доливам. не е много, но е факт, че така прави. куппувам 4 литра до 7000 не доливам грам, от 7000-8500 доливам половината литър и после го сменям. прясното не го пипа. нямам обяснение защо така, но и не е само при мен. не казвам, че това е довод за смяна, по-скоро търся отговор защо става такаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
pakumba написа:време. 7000 км без да гори, после почва....Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:pakumba написа:време. 7000 км без да гори, после почва....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар