днес смених маслото на Мариата 1,8сложих Приста Лидер 10-40мисля да карам с това масло 15 000 кмдали ще имам някакви проблеми дължащи се на избора на масло?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приста Лидер???
Collapse
X
-
Пич не съм карал със приста но някакси не ме кефи това масалце .По добре друго масло даже 15-40 от колкото Приста .Аз карах със 10-40 а сега съм със 15-40 ВР и колата се държи доста добре , все пак вече е старичка 12г.Ако караш със Пристата по мое мнение я караи 8000-10000 не 15000.Това е мое мнение .
-
Re: Приста Лидер???
alvanovo написа:днес смених маслото на Мариата 1,8сложих Приста Лидер 10-40мисля да карам с това масло 15 000 кмдали ще имам някакви проблеми дължащи се на избора на масло?
Коментар
-
alvanovo написа:и аз мисля, че Приста прави добри маслане като Мобил, но все пак за парите си са добриа 15 000 ще мина без проблемняма нужда да давам излишни пари за реклама на скъпи маслаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:alvanovo написа:и аз мисля, че Приста прави добри маслане като Мобил, но все пак за парите си са добриа 15 000 ще мина без проблемняма нужда да давам излишни пари за реклама на скъпи масла
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:alvanovo написа:и аз мисля, че Приста прави добри маслане като Мобил, но все пак за парите си са добриа 15 000 ще мина без проблемняма нужда да давам излишни пари за реклама на скъпи маслаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Atanas71 написа:alvanovo написа:и аз мисля, че Приста прави добри маслане като Мобил, но все пак за парите си са добриа 15 000 ще мина без проблемняма нужда да давам излишни пари за реклама на скъпи маслаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Аз също казвам максимум 12000км и без колегата да ме пита ще кажа защо,защото така ни го казва самият производител на маслото ,а именно Exxonmobil.Няма значение производителя на колата колко дава щом производителя на маслото дава друг пробег.Колегата по-горе е разяснил малко от химическите качества на маслото,аз няма да ги раздувам че ще има едни постове.....Ще изброя някои фактори от които зависи пробега - запрашеност на околната среда,влажност,горива,дистанция на която се управлява,стил на каране,топла или студена и още...Това което ние казваме на клиентите е :- минерално 15w40,20w50 между 8000-10000км- полусинтетика 10w40 до 12000км- пълна синтетика 5w40 до 15000км- Mobil 1 от 15000км нагоре в зависимост вида масло.Запомнете че в БГ не се използва в пълния възможен пробег дори и масло за такъв удължен пробег,поради някои фактори които се различават от европейските.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Колеги от всички участници в играта най заинтерисован от дългия живот на двигателя на една кола е нейния производител.От това по-голяма реклама няма.Производителя определя какъв вискозитет трябва да има използваното масло и какъв клас на качество трябва да притежава/ стандатти по API и др./И на колко клм трябва да се сменява без да определя никакви други условия които някои изброяват.Освем климатичния пояс в който се използва колата.Всичко останало е импровизации и приказки от чуто и казано.Четете прецизно инструкциите за експлоатация.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Колеги от всички участници в играта най заинтерисован от дългия живот на двигателя на една кола е нейния производител.От това по-голяма реклама няма.Производителя определя какъв вискозитет трябва да има използваното масло и какъв клас на качество трябва да притежава/ стандатти по API и др./И на колко клм трябва да се сменява без да определя никакви други условия които някои изброяват.Освем климатичния пояс в който се използва колата.Всичко останало е импровизации и приказки от чуто и казано.Четете прецизно инструкциите за експлоатация.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
правя вече трета смяна с Приста супер бензин 10 в 40... туй Приста Лидер не се сещам кое е, но при мен след 7000 км. двигателя започна да загрява една идея повече... моя съвет е - максимум 8000 км.!!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар