колеги чух че има масло с удължен пробег. може ли да го сложа на моята количка 1996г и колко ще карам с него ? и може въобще да се спестят пари от това ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло с удължен Пробег !
Collapse
X
-
Има едно Selenia 20K в червена кутия е. То е за удължен пробег. казват, че се кара 20 000 км., но аз бих го сменил на 15 000 км.За парите не съм го смятал - незнам цените. Мисля,че Selenia Gold e 12-13 лв. , а 20К 18 лв. / л.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
-
С удължен пробег са маслата обикновено 5w30. Имат подобрено смазване и се пести 3-5% от горивото (според Автобилд и производителите). Сменя се на 15хил и е доста скъпоHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
Сам си прави сметка, като имаш предвид дали колата ти гори масло, иначе къде ти е файдата да доливаш до 20 хил.км. вече може да си го сменил 3 пъти от доливане, ако не гори слагай и карай аз съм със масло за до 25 хил. км . американско на политрон, струва ми се добро, но смятам да го сменя на 15-18хил, зависи колко рядко и мръсно ще ми изглежда тогава. А имай предвид, че маслото трае +-1 година и после трява да се сменя, независимо от киломерите.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
van_dal написа:Сам си прави сметка, като имаш предвид дали колата ти гори масло, иначе къде ти е файдата да доливаш до 20 хил.км. вече може да си го сменил 3 пъти от доливане, ако не гори слагай и карай аз съм със масло за до 25 хил. км . американско на политрон, струва ми се добро, но смятам да го сменя на 15-18хил, зависи колко рядко и мръсно ще ми изглежда тогава. А имай предвид, че маслото трае +-1 година и после трява да се сменя, независимо от киломерите.Bravo GT 1.8
Коментар
-
Не 10в40 и беше 18лв./л., а 5в40 от това масло го дават за 50000км. Може да влезеш в сайта и да погледнеш за какво става на въпрос, много го хвалят, а и хубавото е че не е някакво комерсиално масло и е малко вероятно да правят ментета. Ето: http://polytron.bg/index.php?option=...d=96&Itemid=96--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Re: Масло с удължен Пробег !
zloben9000 написа:колеги чух че има масло с удължен пробег. може ли да го сложа на моята количка 1996г и колко ще карам с него ? и може въобще да се спестят пари от това ?
Коментар
-
hit-ko написа:zloben9000 написа:колеги чух че има масло с удължен пробег. може ли да го сложа на моята количка 1996г и колко ще карам с него ? и може въобще да се спестят пари от това ?Bravo GT 1.8
Коментар
-
hit-ko написа:20K или SELENIA GOLD 10w40 е с препоръчителен пробег 20 000 км - всичко зависи от режима на каране и от това дали колата се използва на дълги разстояния или повече на градскоНа всички масла срока на експлоатация е 1 година!
Коментар
-
Има и още нещо, което съществено влошава качествата на маслото: студеното време и минусови температури, особено в комбинация с предимно градско шофиране. Ако карате доста и успявате в зимните месеци да навъртите 8-9000 км., смятайте, че маслото ви наистина е за смяна, въпреки по-малкото километри, студения старт го съсипва.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
MadHead написа:С удължен пробег са маслата обикновено 5w30. Имат подобрено смазване и се пести 3-5% от горивото (според Автобилд и производителите). Сменя се на 15хил и е доста скъпоfiat bravo 16_16v 103hp
Коментар
-
nikolov-1.6_v16 написа:MadHead написа:С удължен пробег са маслата обикновено 5w30. Имат подобрено смазване и се пести 3-5% от горивото (според Автобилд и производителите). Сменя се на 15хил и е доста скъпоFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:nikolov-1.6_v16 написа:MadHead написа:С удължен пробег са маслата обикновено 5w30. Имат подобрено смазване и се пести 3-5% от горивото (според Автобилд и производителите). Сменя се на 15хил и е доста скъпоfiat bravo 16_16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар