Колеги,времето захладня и оказва влияние и на налягането на гумите.Днес проверих налягането на моите гуми и не бях изненадан от показанията.Най-твърдата беше 1.7 а най меката 1.5 бара.Всички бяха с тези показатели,като се има предвид че последно са проверявани средата на август преди морето.Горещо препоръчвам на всички колеги час по скоро да си направят контролно замерване и коригиране на налягането на гумите.Дано тази тема стане достояние на всички от форума. Лека и безаварийна!!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Налягането в гумите!
Collapse
X
-
Същото направих и аз преди 4 дни и наистина на две от гумите налягането ми беше 1,7.Най- интересното е ,че меките гуми са предните и въпреки това постигнах разход от 5,5/100 извънгардско.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Да, и аз днеска свърших тая работа, бяха на 1.9 всички гуми.Оги ще ти кажа аз как направих. Отидох до една гумаджийница и се огледах, на 30-40 метра имаше магазинче с автодрънкулки. Влизам вътре и си избирам помпа с манометър и се уговарям с продавача - отиваме в гумаджийницата, оня помпи една гума на 2.2, после я мерим с помпата колко показва. Казах му на човека че не искам да се заяждам, твърдо искам помпа и ще си платя, но нека изберем точна. Продавача се съгласи, отиваме, мерим - всичко точно, давам му парите и сме доволни. Потрябва ми втора пак така, обаче тоя път манометъра на помпата показваше с 0.1 отгоре. Сложих с маркер един знак ’+’ да си помня и така, сега меря една десета отгоре с нея помпа. А ако продавача не се съгласи - става ти ясно какъв е. Другия вариант ако около гумаджийницата няма магазинче е да идеш на гумаджийница, да ти ги напомпят на 2.2 да речем, ама точно, после отиваш в магазина който си си избрал и казваш на продавача - ей ми колата отвънка, дай помпи и манометри да мерим, който покаже 2.2 го вземам.Но вече ме мързи с крак да помпя, искам да си взема едно компресорче ама като знам какви боклуци са...ако някой може да посъветва ще съм благодарен.
Коментар
-
Мисля че всики знаят, че има метрични или как там се казваха служби които проверяват и ремонтират манометри и би трябвало всяка година един себеуважаваш се професионалист да си прекара уредите си от там, например на лекарите, апаратите за мерене кръвно налягане по татово време всяка година бяха проверявани и им слгаха лепенка с годината. Дълбоко се съмнявам някой от тези наникнали като гъби след дъжд гумаджии да прави тази процедура не на една а дори и на 5 г. Работих преди време в един завод в който имаше такава лаборатория и на моята помпа манометъра го тарираха там и сега й имам доверие, но минаха 4 г. от проверката и предполагам че вече не е толкова точен.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Аз бих препоръчал на всички да напълните гумите с азот а не с въздух. Предлагат го на почти всички гумаджийници, знаете азота не се повлиява от температурните разлики на които се повлиява въздуха.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
От доста време търся да си взема качествен компресор именно заради боклуците, които ползваме по бензиностанциите - никога не знаеш колко и дали са напомани точно гумите. Днес един колега ми каза, че в автоцентър Мергел в Младост има ел. компресори Мишелин по 88 лв. Следобяд ще отскоча да ги видя. Ако си взема ще споделя впечателения.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Погледни и кажи дали е нещо такова моля те.http://cgi.ebay.com/Michelin-12v-air...3286.m63.l1177
Коментар
-
ogi28b написа:Днес се отбих на бензиностанцията и мацето извади от джоба някакъв дигитален. предните ми бяха поумекнали, на 1.7-1.8 да речем, вдигнах ги всички на 2.3A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар