2.2 добре ли е за типото?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Налягането в гумите!
Collapse
X
-
dannybo написа:От доста време търся да си взема качествен компресор именно заради боклуците, които ползваме по бензиностанциите - никога не знаеш колко и дали са напомани точно гумите. Днес един колега ми каза, че в автоцентър Мергел в Младост има ел. компресори Мишелин по 88 лв. Следобяд ще отскоча да ги видя. Ако си взема ще споделя впечателения.
Коментар
-
dannybo написа:В спецификациите за налягане на гумите на Типо дават следното налягане:Типо 1.4 - предни 2, задни 1.9, 2.2Типо 1.6 - предни 2, задни 1.9, 2.2Типо 2.0 - предни 2.5, задни 2.2, 2.4
Коментар
-
Inessita написа:dannybo написа:В спецификациите за налягане на гумите на Типо дават следното налягане:Типо 1.4 - предни 2, задни 1.9, 2.2Типо 1.6 - предни 2, задни 1.9, 2.2Типо 2.0 - предни 2.5, задни 2.2, 2.4
Коментар
-
Да споделя и аз... карам гуми с размер 195/50/15, на 2,5 (пазя джантите). Не бях ги проверявал от няколко месеца (нямаше ме в БГ, после все отлагах). Преди 1 семдица всичките бяха на 2.0, а резултата крива предна дясна джанта! Голям таш.к! Иначе, по книжка, за браво ги дават 2.2 предни и 2.2/2.3 задни.Fiat Bravo 80 16V
Коментар
-
Един съвет Колеги ! ! !И аз ходих миналата седмица да ми напомпат гумите (с азот) и ме питат колко да ги напомпат ...Аз им казах 2.3 и четрите , казаха ми добре ... Докато се прибирах усетих , че колата треска много силно (се едно карах по джанти) , е прибрах се и веднага ги премерих и какво се оказва ?Гумите са напомпани ето така: Предни 2.8 и 2.9 , Задни 3.1 и 3.0 ...Казах си манометара се е развалил нещо ... Отидох в Практикер купих един хубав - уж Австрийски ...Меря с новия манометар показва същите данни ... И веднага коригирах на по 2.3 !Та съвета ми е ако си помпате гумите в сервизи , гумаджийници и др. било с азот или въздухто проверете си ги за лично успокоение и сигурност !Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Martin’s написа:Един съвет Колеги ! ! !И аз ходих миналата седмица да ми напомпат гумите (с азот) и ме питат колко да ги напомпат ...Аз им казах 2.3 и четрите , казаха ми добре ... Докато се прибирах усетих , че колата треска много силно (се едно карах по джанти) , е прибрах се и веднага ги премерих и какво се оказва ?Гумите са напомпани ето така: Предни 2.8 и 2.9 , Задни 3.1 и 3.0 ...Казах си манометара се е развалил нещо ... Отидох в Практикер купих един хубав - уж Австрийски ...Меря с новия манометар показва същите данни ... И веднага коригирах на по 2.3 !Та съвета ми е ако си помпате гумите в сервизи , гумаджийници и др. било с азот или въздухто проверете си ги за лично успокоение и сигурност !Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:гумите си ги помпам сам! задължително!!!
Коментар
-
masterkar написа:donnna написа:гумите си ги помпам сам! задължително!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар