Здравейте колеги,Днес смених маслото на новото бу-Пунто МК2 1,9жтд.Четох много мнения по темата и започнах да търся масло Селения - 5w40 wr,от първи август - нова цена - 38лв/2л туба, малка разфасовка нямаме, излиза 3х38=114лв и така,от 1 доставчик на кастрол - купих 5л магнатек дизел за 92лв -едрова цена! и много не му се чудих,та показателите са:SAE 5w40, api cf,asea a3/b3/b3 c3,и на това раздаване селенията ще я пропусна,дали не сбърках, момчета, как мислите?Пламен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще кажете за Castrol 5W-40 дизел??
Collapse
X
-
Re: какво ще кажете за Castrol 5W-40 диэел
tehnoart написа:Здравейте колеги,Днес смених маслото на новото бу-Пунто МК2 1,9жтд.Четох много мнения по темата и започнах да търся масло Селения - 5w40 wr,от първи август - нова цена - 38лв/2л туба, малка разфасовка нямаме, излиза 3х38=114лв и така,от 1 доставчик на кастрол - купих 5л магнатек дизел за 92лв -едрова цена! и много не му се чудих,та показателите са:SAE 5w40, api cf,asea a3/b3/b3 c3,и на това раздаване селенията ще я пропусна,дали не сбърках, момчета, как мислите?ПламенA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
vsd написа:Там работят с Кастрола по друга причина - внася го една от фирмите от холдинга.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:vsd написа:Там работят с Кастрола по друга причина - внася го една от фирмите от холдинга.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
B4 при ВЕ-ЕРКАТА Е толкова вярно колкотo и и ,че 10-40 TD e API CD, батювото.А въпросния кастрол давним-давном е B4.Къде си го чел за новите ФИАТИ като АУТОИТАЛИЯ налива въпросния КАСТРОЛ, 5W-40 и 0W-40.Споровете за маслата са като споровете за КВАДРАТУРАТА НА КРЪГА и ПЪРВИЧНОСТТА на яйцето и кокошката....СИРЕЧ, силно безплодни за хора неспециалисти като НАМ!!!Ако си ме виждал в събота по околовръстното съм бил аз, в петък бях на работа и не можех да "щъкам" Иначе, цвета е тъмно син.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:vsd написа:Там работят с Кастрола по друга причина - внася го една от фирмите от холдинга.
Коментар
-
vsd написа:Nino написа:vsd написа:Там работят с Кастрола по друга причина - внася го една от фирмите от холдинга.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Тъй като нямам време да се ровя подробно и да вадя данни, ще ти кажа само едно.Свойството наистина да "прилепва" и прави маслен филм благодарение на това.За това се казва и "магнатек".Апропо, не говори добре за една фирма която все-не намира пари, или технологии да си сертифицира маслото от ниво CD на CF... имам предвид SELENIA TURBODIESEL 10W-40.Единственото преимущество, което съм отчитал, купувайки SELENIA е било металната опаковка... вече и нея я няма.Впускайки се в поредните дилеми за маслата, отчитам едно единствено полезно нещо в тях.Това, че станаха ВЕЧЕ скъп консуматив и си заслужава да дадем информация на хората, да ги избавим от някои заблуди.Пак казвам, аз не съм специалист, нито си изкарвам хляба с това, също не са специалисти кварталните майсторчета дето обикновено плещят глупости по тези теми.... жалкото е, че специалистите, тези които работят в лабораториите на фабриката произвеждаща масла,не можаха да преодолеят надменността си, че знаят повече от нас, и спряха да пишат в този форум.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Масло Клас B4
Здравейте колеги, Допуснал съм правописна грешка и моля да бъда извинен, та показателите са:SAE 5w40, api cf,asea a3/b3/B4 c3, и сбърках - писал съм Б3 вместо Б4,от долу под тях пише VW 505 00, MB 229.31предполагам че става въпрос за фолкваген и мерцедес.Та така маслото е сложено,ще видим резултатите.Бавно се трупа опит, мисля. ПламенФиат Брава 1.6 16в 103 к.с.
Fiat Punto 2 1.9 JTD 80 h.p.
Коментар
-
Re: Масло Клас B4
tehnoart написа:Здравейте колеги, Допуснал съм правописна грешка и моля да бъда извинен, та показателите са:SAE 5w40, api cf,asea a3/b3/B4 c3, и сбърках - писал съм Б3 вместо Б4,от долу под тях пише VW 505 00, MB 229.31предполагам че става въпрос за фолкваген и мерцедес.Та така маслото е сложено,ще видим резултатите.Бавно се трупа опит, мисля. ПламенA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Лично аз смятам, че всяко синтетично масло е много добро за този двигател (1.9 JTD на Пунто II), стига да не е ментолини На моето сложих AGIP Common rail 5W40 и вече близо 7000 км съм с него. Днес проверих състоянието и ... о чудо - не е мръднало нивото Или мотора е добър (още малко и ще удари 200 000) или маслото си го бива Зимата при -10 палеше по същия начин, както сега на +35 Другия месец ще го "почерпя" отново със същия AGIP, за да му е блажко зимата Подкрепям Nino - ELF, Castrol, AGIP и т.н.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар