Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Никога повече SELENIA !!!! (споко не ми се е чупил мотора :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теорията му беше че някой пуснал мухата във Софииският форум на Алфа, че това било най-доброто масло за тези коли. Внасяли го само заради тях :D Може и да има известна нотка истина, но явно не му хареса че не си бях купил маслото от него и като ми видя стикерите от форума скалъпи историята :D
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

колеги аз и бравата 1.4 12вен и пунтото 1.1 си ги карам с мобил полусинтетика и двигателя ми мърка като малко котенце
      Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
      Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
      това няма умора за балканче

Коментар

blagi4 написа:
        колеги аз и бравата 1.4 12вен и пунтото 1.1 си ги карам с мобил полусинтетика и двигателя ми мърка като малко котенце
        И аз така, само дето го карам със Селениа.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
          blagi4 написа:
          както сички знаем маслото се смена на 10 000 км ништо непречи ако се смени промерно на 8 000 или 9 000 мисля че е по добре на този пробег отколкото после да отваряме двигатели от немарливост така че по ранната смяна е по добра според мен нищо че сме щели да имаме загуба 1 000 или 2 000 км както казват по стиснатите
          Фиат Пунто Мк1 99г малкото ми градско бижу 55 кончета
          Нисан Терано 2 с фейс лифт 2.7 ТДИ 123 кончета R20
          това няма умора за балканче

Коментар

blagi4 написа:
            trace написа:
            blagi4 написа:
            както сички знаем маслото се смена на 10 000 км ништо непречи ако се смени промерно на 8 000 или 9 000 мисля че е по добре на този пробег отколкото после да отваряме двигатели от немарливост така че по ранната смяна е по добра според мен нищо че сме щели да имаме загуба 1 000 или 2 000 км както казват по стиснатите
            Така е, аз си сменях 20К на 10000, даже в магазина като им казах, ме изгледаха странно.Но не бих рискувал да карам 20000км.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

blagi4 написа:
              trace написа:
              blagi4 написа:
              То и ангренажния ремък го дават да се сменя на 120000 км. ама ние нали сме си страхливи и го сменяме на 40000 км.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Бил съм със СЕления Голд, Селения ВС ГАЗ, доливал съм Лики Моли (към литър като ми гореше по рано, след като го долиех колата ми утихваше страхотно , при положение че имам изстъркан пул!) сега съм с Мотул 15/50 поусинтетика не знам пак си трака ма аз знам че повредата е от пула, а във високите обороти сеедно карам баси дзверо след 3000 направо реве, ма май повече реве отколкото върви :D
                Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                Втората......пак същата!
                (_-_)______////_______(_-_)
                Punto75-Вече на жената!
                Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

..

аз пък си карам кочината с 10W40 на BP ... еми не е зле , и на звук е културка ... вярно е че кастрола е мн. добро масло (диференциалното го турнах такова), селЯнията не съм я ползвал, ама си е се масло ... а да промяната на звука може да е временна , но не и постоянна, просто слуховите Ви апаратчета не правят разлика, нали все пак си я карате от смяна до смяна ... та затова мисля е тази "мания" че маслото е WOW и прочее ...
                  Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Не знам къде е грешката, но тука казвате, че била полусинтетика Селенията, а в ахм-ауто са го писали синтетично. Освен това - 20хил. може да кара лада с такова масло. За масовите брадви е по-добре до към 15К.
                    Прикачени файлове
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

"I will buy selenia just because nobody copy that type of oil in Turkey,,,heheheh.We,in south Europe,are having trouble to decide what is original and what is not.So,Selenia is not too popular here,and i was thinking:"what the hell,i will get Selenia"Цитата е от тук:http://www.fiatforum.com/punto/25756-selenia-oil-rip-off-prices-7.htmlПревеждам:"Аз ще купя селения просто защото никой не копира този тип масло в Турция,,,хихихи. Ние, в южна Европа, имаме проблеми при преценяването кое е оригинал и кое не е. Така че, Селения не е много популярна тук, и аз си мислех: "Какво пък, ще взема Селения."Между другото накой ако има път към Румъния - първо да види там как са цените защото ми се струва че бях видял по-евтино в един техен хипермаркет същите масла на тексако, които ги има и у нас. На селения май наскоро са вдигнали цените а?

Коментар

niko_ymn написа:
                        Не знам къде е грешката, но тука казвате, че била полусинтетика Селенията, а в ахм-ауто са го писали синтетично. Освен това - 20хил. може да кара лада с такова масло. За масовите брадви е по-добре до към 15К.
                        Ми доколкото знам трибазово синтетично масло(в случая) означава - 2 бази синтетика и 1 база минерално = полусинтетика.Поздрави!
                        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ааа добре - мерси за разяснението. Зачетох се и в тоя чуждестранен форум - и там го споменават като полусинтетика.

Коментар

Selenia TD или 20K

Колеги, карам със Selenia Turbo Diesel, а сега се загледах, че 20К също е подходящо за моята кола. Какво мислите, кое е по-добре? Не мисля, че ще сипя Кастрол ... 20К ми се вижда като по-добра алтернатива, но това е само на интуиция. Не ги разбирам в детайл нещата.
                            Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

20K го дават само за бензинови мотори. ГОЛД е подходящо и за дизели и за бензин.
                              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Странно...когато пишех, че Selenia е пълна боза, куп хорица ме изкараха по-черен и от дявола. Сега даже, един от тези хора заключава, че съм бил прав. Колеги, факта, че Selenia се препоръчва от FIAT с нищо не ме убеждава, че това масо е хубаво. Тази марка никога не е била мярка за качество и напредък в автомобилните лубриканти. Аз лично съм намерил своята марка и тя не е Selenia.

Коментар

Working...
                                X