Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Никога повече SELENIA !!!! (споко не ми се е чупил мотора :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PASSARELLA написа:
    Аз лично съм намерил своята марка и тя не е Selenia.
    Колега, интересно стана тук, а съм сигурен, че освен хора с убеждения, тук има и такива, които искат да научат повече и да прочетат различни гледни точки. Сподели кое е твоето масло плийз
    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

А бе, колеги, стига вече с тези теми за масло, как това било боклук, как онова било екстра.Стига с тези, а бе от една лаборатория ми казаха, че е боклук.В крайна сметка ако искате да научите повече по темата винаги можете да се разровите из нета и да научите много неща.А и една кола, че дори и реално да се е разтракала след слагането на ново масло, ама въобще може да не е показател!Дори обратното - една кола с лошо масло (пример М10Д) може да работи много по-добре ако е в лошо състояние (двигателя) от колкото с много добро пълно синтетично масло.Ето и един тест (от хилядите) да видите, колко са добри марките, които ги познавате, в реален тест. Може да видите и параметрите, на какви критерии отговарят, ама в крайна сметка какво става?Изводите оставям на вас, а аз се оттеглям от тези теми дъвкани с маслата.п.п. Не мога да прикача файла, че е 4МБ и не иска.Ако някой има интерес ще му го пратя.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

steam написа:
        PASSARELLA написа:
        Аз лично съм намерил своята марка и тя не е Selenia.
        Колега, интересно стана тук, а съм сигурен, че освен хора с убеждения, тук има и такива, които искат да научат повече и да прочетат различни гледни точки. Сподели кое е твоето масло плийз
        На много места съм написал - REPSOL

Коментар

Аз на бравото му сипах политрон американско 10на 40 и е супер, двигателя работи тихо, няма да тресе, ама си е скъпичко 20лв. литъра и го дават че е до 25 хил.км. , това е полусинтетиката, а пълната синтетика е до 50 000км. правете си сметка. Та щом го дават за еди колко си километра маслото не виждам защо да не се кара толкова напр.20 000, стига да се съобрази срока на годност по месеци не виждам проблем, но всеки сам си решава, ако колата се кара само градско на къси разстояния и на бензин маслото има доста по-малък пробег, защото се разрежда със бензина и губи вискозитета си.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

50 000, дрън дрънтова да не е камион, каращ на дълги разстояния с 1500 оборотанама такъв вариантсервизният интервал се определя от производителя на ДВГ
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Та направих по-интересни картинки да ги видите.Качествените известни масла на пазара...Представяте ли си ако кажа, че в колата си сипвам "Роял пърпъл" Да ви покажа ли суперския, Мотул, или невероятния, Шел, или пък може би Кастрола :P
              Прикачени файлове
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тва по скоро е реклама на маслото royal purple а не тест на масла, как неговата втулка е така здрава а на всички останали е изядена!? аиде сега всички купете си от него щото видете ли на тая снимака ако не вярвате на ко ша повярвате, рекламен трик нищо повече.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                  Тва по скоро е реклама на маслото royal purple а не тест на масла, как неговата втулка е така здрава а на всички останали е изядена!? аиде сега всички купете си от него щото видете ли на тая снимака ако не вярвате на ко ша повярвате, рекламен трик нищо повече.
                  А аз съм сигурен, че ако си сложиш М10Д колата ти ще млъкне и ще бъде още по-добре от сегашното ти прехвалено масло.Ако греша ти плащам следващите 2 смени на масло!Не говора да караш с М10-та, просто за теста наливаме и слушаме Ехх, блажени са вярващите...Ето ти тогава едно от валволините...Оп и какво стана, с по-нисък клас дава колко по-добри резултати.Както казах, едно масло има доста показатели, които трябва да се гледат, не просто вискозитети и клас, за мен това е само една 10-та от параметрите, които са важни.Ама както казах, ако някой иска да разбере повече за маслата - четене му е майката. Тук, в темата и Нино вече няма нищо да каже, и вече го разбирам защо.... И още веднъж, като си го видял онова масло, където го пише върху мотора ( http://farm3.static.flickr.com/2142/...4f14a2.jpg?v=0 ) и си погледал повечко реклами по телевизията, дай вече е най-доброто, ама ако нещо не сме го чули като марка значи е боклук
                  Прикачени файлове
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

добре,съгласен съм с много от казаното от BO, (хехе почти сме адаши)НО я прочети този абзац, който съм качил.Все пак това е тест само на едно от свойствата на маслата.А те трябва да работят в агресивна среда, да охлаждат, да отмиват и тнт...така че това не е окончателната класация на маслата.предлагам ти да се качи този тест в downloads, или го качи в tranz.itи пиши , аз ще го направя на торент и ще дам линк към него
                    Прикачени файлове

Коментар

А някой ползвал ли е американски масла.Тоест произведени в Америка.Намерих на едно място 10w30 на по 5$Чакали и 10w40 но не знаели на колко щяло да дойде.
                      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

колеги кога ще разберете че маслото е само едно и що за масло е тази Селения Голд,маслото го смених на 168,000,а във момента колата ми е на 203,000 карам я само със
                        Прикачени файлове

Коментар

Аз пък вече минах 400 км и що си мислите че ви карам да си купите кастрол, аз само се хваля на мен колко ми харесва вие ми вадете тестове и статии колко щете аз не съм такъв спец в тая материя само на слух го определям. И за това днес все пак реших до отиде на ушен лекър да не би нещо да съм заглъхнал, прегледа ме човека и вика;- бе ти нещо ти се губи високочестотния диапазон така кат те гледам не си добре с слуха. Казах му аз що съм дошъл на прерглед че нещо ми утихна двигателя на колата и взех се притеснявам за здравето ми , па тои ми вика ми ако си сменил селенията с кастрол ша заглънеш я викам как позна бе докторе, па тои вика ми как няма кат си го сменял и така си се увъртял че имаш селения и в ушите. Напарай ми една промивка и всичко вече е Ок мотора пак си трака и аз пак съм се прецакал

Коментар

В Ауто Италия на гаранционните коли им слагат Кастрол
                            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
                              В Ауто Италия на гаранционните коли им слагат Кастрол
                              А те па в ауто италия толкова им разбират главите да земат да сложат тоя смотан кастрол, Сигурно им ляга по евтинко някъде от турска или румънска рафинериика и нарочно го сипват в новите коли да се чупят по бързо та даможе да ги сменяме по често В русия съм ..... в русия съм......

Коментар

Разликата в маслата е в цената.
                                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Working...
                                X