Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло да ползвам???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Selenia Gold и нищо друго!
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Здравейте колеги! А някой да има съвет за масло за Фиат Купе 2.0 20V 98г. ? Мерси !!!
      Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

Къде отиваш ти, може би?

Коментар

Селения голд... селения голд, е хубаво, ама в мойта книжка пише Селения 20К, а не голд. Ха кажете ми кое е по-хубаво да сипя - голд или 20К, До колкото знам 20К е пълна синтетика, а голд е полу-синтетика???? Значи би трябвало да има разлика между двете масла. И изобщо някой видял ли е в книжката да му е записано, че производителя препоръчва селения голд?
        Brava 1.2, 16V, 2000
        Ex: Golf 2, 1.3

Коментар

И двете масла са полу-синтетика просто 20К е с удължен пробег, но не експериментирай да го чакаш да стане на 20000 км. както го дават.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
            И двете масла са полу-синтетика просто 20К е с удължен пробег, но не експериментирай да го чакаш да стане на 20000 км. както го дават.
            Хм, на сайта на AXM, в представянето на двете масла (голд и 20К) пише абсолютно едно и също и за двете масла, ако са толкова еднакви си остава въпроса, защо има такава чувствителна разлика в цената?
            Brava 1.2, 16V, 2000

Коментар

pazdir написа:
              batproho написа:
              Хм, на сайта на AXM, в представянето на двете масла (голд и 20К) пише абсолютно едно и също и за двете масла, ако са толкова еднакви си остава въпроса, защо има такава чувствителна разлика в цената?
              трибазови масла саедното е с една синтетична и две минералнидругото е с две синтетични и една минерална база

Коментар

Ахам, това обяснява нещата. Благодаря на колегите за тези уточнения - наистина ми беше чудно каква е разликата между двете масла.
                Brava 1.2, 16V, 2000

Коментар

u_bo написа:
                  pazdir написа:
                  batproho написа:
                  трибазови масла саедното е с една синтетична и две минералнидругото е с две синтетични и една минерална база
                  Няма такова нещо! И двете са две синтетични и една минерална.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Абе по принцип не се включвам в темите за маслата, но все пак да ви попитам - има ли някой с SELENIA TOURING - 5w50.Аз миналото лято го взех от AXM , но много му се чудих понеже в никой сайт на селения няма и дума за такова масло (не знаят че го произвеждат ). Като цяло съм доволен от него, помня че първото ми впечатление беше че двигателя съвсем утихна, и преди мъркаше приятно, но след смяната 1-2 пробвах да паля на вече работещ двигател. Мисля че е една идея по-добре от 20К а е на същите пари.
                    ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
                    Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006

Коментар

BobyK написа:
                      Абе по принцип не се включвам в темите за маслата, но все пак да ви попитам - има ли някой с SELENIA TOURING - 5w50.Аз миналото лято го взех от AXM , но много му се чудих понеже в никой сайт на селения няма и дума за такова масло (не знаят че го произвеждат ). Като цяло съм доволен от него, помня че първото ми впечатление беше че двигателя съвсем утихна, и преди мъркаше приятно, но след смяната 1-2 пробвах да паля на вече работещ двигател. Мисля че е една идея по-добре от 20К а е на същите пари.
                      Карах с такова, спрях го поради причината в червеноминах на кастрол магнатек - излиза ми на същата цена с отстъпка от приятеледит - това с базите може и да беше за тоуринг-а

Коментар

Working...
                      X